• DOLAR 32.597
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2498.61
  • ...
Tarsus`ta Bilim ve Sanat Merkezi Açılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN-Bilim ve sanat dallarında üstün fikirlere sahip olan, yetenekli öğrencilerin sahip oldukları özellikleri eğitimle işlemek ve geleceğe cevherler bırakmak için Tarsus İlçesi`ndeki kurulacak olan Bilim ve Sanat Merkezi`nin inşaatı hızla devam ediyor.

 

İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamada, \"Her alanda olduğu gibi, bilim ve sanat alanında eğitim verecek olan binanın yapımında da üzerine düşeni en iyi şekilde icra ediyor. Bilim Sanat Merkezi`nin bodrum katı 790 m², zemin katı 779 m², 1. katı 795 m² ve 2. katı 796 m² `lik genişliklerde olup, bodrum katı da kullanılacak.\" denildi.

 

Açıklamada \"Bodrum katta; revir, kütüphane, oyun ve gösteri salonu, sığınak ve spor alanı yer alacak. Zemin katta; laboratuarlar (kimya, mekanik, fizik, biyoloji,), resim odası yer alacak. 1. katta; optik, matematik ve bilgisayar laboratuarı. 2. katta; elektrik - elektronik, masa üstü yayıncılık, rehberlik ve danışmanlık, bilim ve sanat çalışma odaları, bireysel müzik aletleri odaları yer alacak\" denildi.(Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir