• DOLAR 32.572
  • EURO 34.724
  • ALTIN 2418.06
  • ...
Engelli ve Emekli Maaşı Kapısında Alacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL- PTT Bingöl Baş Müdürü Mevlüt Ayık, emekli ve engellilerin talep etmeleri halinde maaşlarını evlerinde alabileceğini söyledi. Şuana kadar 38 kişiye her ay konutta teslim şeklinde aylık ödemesi yaptıklarını belirten Ayık, bu sayede engelli ve emeklilerin sıra bekleme ve yol yürüme gibi sıkıntılardan da kurtulduklarına dikkat çekti.

Engelli ve emeklilerin zorluk çekmemeleri için konutta teslim uygulamasını tercih etmelerini isteyen Ayık, şunları söyledi: \"Aylıkların konutta teslimi uygulaması bir çok avantaj sağlıyor. Bu sayede engelli ve yaşlı vatandaşlarımız sıra derdi yada yol derdinden de kurtulmuş oluyor\" şeklinde konuştu.

Maaş Konutta Teslim Edilecek
Ayık, \"PTT tarafından sunulan `Konutta Teslim` emekli maaş ödemesi hizmeti ile maaşını PTT aracılığıyla alan Emekli Sandığı, Bağ-Kur, SSK emeklileri talep etmeleri halinde ilave bir ücret ödemeksizin hiçbir yaş sınırlaması olmadan emekli maaşlarını konutlarında alabilmektedirler\" dedi. Ayık, bunun için Sosyal Güvenlik Kurumuna maaşın konutta alınmak istendiğine dair bir dilekçe verilmesinin yeterli olacağına dikkat çekti.

Maaş Ödemeleri Günlere Yayıldı
Son günlerde PTT şubesinde yaşanan yoğunluğun detaylarını anlatan Ayık, sözlerini şöyle sürdürdü: \"Genel Müdürlüğümüzce 2022 Sayılı Kanuna göre maaş alan yaşlı ve engellilerin maaş kuyruklarını önlemek için doğum tarihinin son rakamına göre günlere yayılarak söz konusu yığılmaların önüne geçilmek için tedbirler alınmıştır. Ayrıca vatandaşlarımıza konuyla ilgili olarak hem basın yoluyla hem de muhtarlar vasıtasıyla hem de PTT şubelerinde bilgilendirme yapılmıştır. Buna rağmen engeli ve yaşlı vatandaşlarımız ödeme günleri gelmemelerine rağmen PTT işyerimize gelmekte buda gereksiz yığılmalara sebebiyet vermektedir.\" dedi.(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir