• DOLAR 32.563
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2437.437
  • ...
Tillo, Bilim Dünyasının Gündemine Oturacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİİRT - Siirt Valisi Ahmet Aydın, Valilik toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında; \"Işık Hadisesi Bilim ve Kültür Günleri\" etkinlikleri hakkında bilgiler vererek, bu etkinliklerle Siirt`i ve Tillo`nun tanıtımını en üst seviyede sağlayacaklarını belirtti.

 

Siirt Valiliğince düzenlenecek etkinlikte, dünyada eşi olmayan ve halk arasında ışık hadisesi olarak bilinen her yıl 21 Mart ve 23 Eylülde yeni doğan güneşin İsmail Fakirullah Hazretlerinin başucuna doğmasını sağlayan ışık düzeneği gözlenecek. Ekinlikler kapsamında birçok gösteri söyleşi, panel ve konserler verilecek.

 

Kültürel çalışmaların kendileri için önemli olduğunu belirten ve Siirt`in zengin kültürel varlıklarını tanıtmak istediklerini ifade eden Vali Aydın, \"Siirt`in tanıtımına da büyük katkı yapacağına inandığımız `Tillo Işık Hadisesi Bilim ve Kültür Günleri` etkinliklerine start vermiş bulunuyoruz. Amacımız, Siirt`in turizm potansiyelini harekete geçirip, Tillo`yu inanç ve kültür merkezi haline getirmektir. Hepinizin bildiği gibi 50 yıldan beri çalışmayan Işık Hadisesini yeniden çalıştırmak amacıyla geçen yıldan beri Valiliğimizce çok önemli çalışmalar gerçekleştirilmiş ve yeniden bilim dünyasına kazandırılmıştır. Bu muhteşem hadiseyi bütün dünyaya tanıtmak amacıyla 21-22 ve 23 Eylül tarihleri arasında önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacağız. Hazırlıklarımıza büyük bir heyecan ve coşkuyla devam ediyoruz. Etkinliklerin en iyi şekilde geçmesi için başkanlığımda bir tertip komitesi kurdum ve yapılan hazırlıkları yakından takip ediyorum. 3 gün sürecek etkinliklerimizde; paneller, konserler, şiir dinletileri, söyleşiler, el sanatları fuarı, yamaç paraşütü, yön bulma oyunu, kültür gezileri, uçak ve balon gösterileri gibi çeşitli kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenleyeceğiz.\" dedi.

 

Etkinliklerin güzel ve geniş katılımlı geçmesi ve tanıtıma katkı yapması için birçok sanatçı ve bilim adamını davet ettiklerini ifade eden Vali Aydın, \"Köklü bir tarih ve zengin bir kültüre sahip olmamıza rağmen maalesef tanıtım eksikliğinden Siirt, hak ettiği yerde değildir. Bu nedenle kültür ve sanat çalışmalarına ağırlık vereceğiz. Önemli organizasyonlara ev sahipliği yapmak üzere şimdiden projelerimizi hazırlıyoruz. Bu konuda değerli fikir ve düşüncelerinizi varsa katkılarınızı talep ediyoruz. Bu çalışmalarımızın daha geniş kitlelere ulaşması için yapacağımız yayınlar çok önemlidir. Hiç şüphesiz bu desteğinizin Siirt`in gelişmesine ve kalkınmasına da büyük katkısı olacaktır. Valisiyle, kaymakamıyla, kurum müdürleriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, basın mensuplarıyla ve toplumun diğer dinamikleriyle bir güç birliği oluşturmamız gerekiyor\" şeklinde konuştu.

 

Bütün Siirtlileri etkinliklere davet eden Vali Aydın, bundan sonra da kültürel çalışmalara ağırlık vereceklerini sözlerine ekledi. (Hamza Kezer - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir