• DOLAR 32.561
  • EURO 34.931
  • ALTIN 2426.415
  • ...
Otobüs Firmalarına Tepki Yağıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - TESSEP Mersin Temsilciliği, Mersin Mustazaflar Cemiyeti ve Mazlum-Der Mersin Şubesi namaz kılan yolcular için durmayan otobüs firmalarına tepki gösterdiler.

İhtiyaçlar İçin Verilen Mola Namaz İçinde Verilmeli
Mazlum-Der Mersin Şube Başkanı Masum Bilen, İnsanoğlunun yaradılış itibari ile iki şeyden yaratıldığını, birincisinin maddi, ikincisinin ise manevi boyut olduğuna dikkat çekerek şöyle devam etti, "Maddi yönden nasıl ihtiyaçları varsa Manevi yönden de hakeza ihtiyaçları vardır. Bunu Müslümanlar için düşündüğümüzde ise İslam`ın kendisine yüklemiş olduğu manevi duygularını zararlı şeylerden arındırabilmesi için korucu tedbirler ile birlikte manevi hayatını idame edebilmesi için Allah`ın kendisine vermiş olduğu gıdalar vardır. Bu gıdalara baktığımız zaman ise İslam`ın emirlerini yerine getirme yasaklarından korunmadır."

Bilen, "mide bulanması, acıkma, tuvalet ihtiyacı vb. ihtiyaçlar için nasıl molalar konulmuş ise manevi yönlerinden kaynaklanan ihtiyaçlar için hakeza yine molalar konulmalıdır" diyerek "örneğin öğle namazı vaktidir veya ikindi namazı vaktidir. Eğer yolda ise namaz kılanların ibadetine saygı duyarak namaz kılanlar için molalar verilmesi gerekmektedir. İnsana aykırı düşüncelere dahi saygı özgürlük adı altında nasıl değer veriliyorsa. Bir Müslüman`ın inancını yaşaması Allah`ın rızasını kazanmak istemesi ve Peygamber Efendimize iyi bir ümmet olma adına kendisine yükümlü kılınan namazın vakti içinde hakeza diğer ihtiyaçlarından ayrı tutmadan, burada ihtiyaca binaen namaz molası vermesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Müslüman Halkımız Dini Hassasiyetlerine Sahip Çıkıyor
Son zamanlarda bazı otobüs firmaları ve işyerlerinde yaşanan namaz ve tesettür sorununun bugüne has bir mesele olmadığını ifade eden TESSEP Mersin temsilcisi Ercan Fidan, "bu sorunların bu gün dillendirilmesi halkımızın bu meselelerdeki duyarlılığını ve dini noktada ki hassasiyetlere kayıtsız kalmadıklarının göstergesidir. Bu firmalar, eğer namaz için durmuyorlarsa o zaman Firma ve işyerlerine tesettürlü ve namaz kılanlara her türlü hizmeti durduklarını beyan eden yazı ve afiş assınlar" dedi.

Müslüman Halkımız Bu Yerleri İfşa Etmeliler
Mustazaflar Cemiyeti Mersin Şube Başkanı Veysi Yumlu, halkın yüzde 99`u Müslüman olan bir ülkede her türlü ihtiyaç için mola verilmesine rağmen namaz için mola verilmemesi ve mütedeyyin insanların ibadetlerinden uzak bırakılmalarının bir zülüm olduğuna işaret etti.

Yumlu sözlerini şöyle sürdürdü, "Firmalar on dakikalık namaz molası ile müşterileri kayıp etmez bilakis gösterecekleri bu duyarlılıktan dolayı müşteri kazanırlar. Namaz kılmayan yolcular da diğer namaz kılan yolculara saygı göstereceklerdir diye inanıyorum. Burada tek sorun otobüs firma sahiplerinin alacakları karardır. Namaz için durmayan bu tür firmaların halk tarafından ifşa edilmesi ve halkımızın namaz konusunda duyarlı olan firmalara yönlenmesi gerekmektedir. Namaza engel olanların Ahirette Allah`a verecekleri hesabı düşünmelerini gerektiğini tavsiye ediyoruz." (Osman Öksüz-İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir