• DOLAR 32.445
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2479.976
  • ...
ABD`liler İslam`da Huzur Buluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Porto Rico ve Dominik asıllı ailesi tarafından bir Katolik olarak büyütülen 19 yaşındaki Kalene Santana, her şeyi geride bırakarak İslam ile hayatını değiştiren binlerce Hispanik müslümandan biri..

Latin kültürü ve İslam kültürünün kimliğini belirleyen iki ana öğe olduğunu vurgulayan genç kız, dönüşüm ne kadar zor olursa olsun, iki kimliğiyle gururla yaşamak amacında..

Üç yıl önce İslam`la şereflenen ve artık kendini Zeynep İsmail olarak tanıtan Delma Oliveras da aynı fikirde.. Sağlık eğitimi konusunda hizmet veren Nadoona isimli bir İslami örgütün müdürü olan Zeynep, Müslüman olduktan sonra ruhsal olarak tamamlanmış olduğunu hissettiğini anlatıyor. Yaklaşık 15 yıl önce Lübnanlı bir arkadaşı tarafından İslam ve Kur`an ile tanıştırıldığını söyleyen Zeynep "doğduğumdan beri Kilise`ye giderdim ama Allah ile bir bağlantı hissetmedim. Bir süre sonra bu bağlantıya özlem duyduğumu farkettim" diyor. O andan itibaren, dönüşüm süreci başlamış.

Bugün Amerika Birleşik Devletleri`nde ikamet eden yaklaşık 40 bin Hispanik kökenli Müslüman yaşıyor. Kuzey Amerika İslam Toplumu, Latin kökleri olan bu insanların İslam`da değerlerine karşılık bulduğunu belirtiyor. Latin Müslümanlar, güçlü aile bağlarının İslam`la desteklenmesinden özellikle memnun..

Öte yandan, karşı cinsle ilşkilerde rahat davranmaları ile, ve bireyselliğe verdikleri önemle tanınan Hispanikler`in İslam`a dönüşlerinde sıkıntılar yaşanabildiği de anlatılıyor. Bu durum İslamla şereflenen bireylerden çok, aileleri ve yakınları için geçerli.. Zeynep İsmail, örtünmesinin ve giyim tarzını değiştirmesinin "çok da dindar olmayan Katolik" annesi için en büyük şok olduğunu belirtiyor.

Bir papaz olan babası ise kararını baştan reddetmiş. Ailesinden destek ya da rehberlik olmadan bir Müslüman olarak yeni bir hayat kurmanın zor olduğunu söyleyen Zeynep, "İslam ebeveynlere saygı emrediyor. Sadece ailem için dua ediyorum" diyerek yaşadığı sıkıntıyı itiraf ediyor.

Müslümanlara yönelik şüpheler, 11 Eylül sonrası ortaya çıkan ortamdaki önyargılar ve damgalanma da özellikle örtülü Müslüman kadınlar için zorlukları artırıyor. Ancak İslamla şereflenen bu kadınlar tüm sıkıntılara ancak manevi hayatlarını ve eğitim çalışmalarını geliştirerek karşı koyabileceklerine inanıyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir