• DOLAR 32.662
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2495.547
  • ...
Bingöl Sancak Beldesinin Altyapısı İhalesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Sancak Belediye Başkanı Fahrettin Çolban, yaptığı açıklamada, halkın daha sağlıklı bir çevrede yaşamasını sağlamak amacıyla hazırladıkları altyapı projesinin SUKAP (Belediyelerin Su ve Kanalizasyon Altyapı Projesi) programı kapsamında ihale edildiğini açıkladı.

Belediyelerin en büyük sorununun altyapı olduğuna dikkat çeken Çolban, \"Nihayet bizde temiz bir beldede yaşama imkânına kavuştuklarını belirten Çolban, Sancak Beldemizin altyapı işi, 2,5 milyon liraya ihale edildiğini söyledi.

2,5 Milyon Bedelle İhale Edildi.
Sancak`ın 1995 yılında 8 köyün birleşmesi sonucu Bakanlar Kurulu kararı ile belde statüsüne kavuştuğuna dikkat çeken Çolban, \"Belde halkın başlıca sorunlarından olan altyapı (kanalizasyon) sorunumuz İller Bankası desteğiyle çözüme kavuşuyor. Projemiz SUKAP (Belediyelerin Su ve Kanalizasyon Altyapı Projesi) kapsamında yüzde 50 hibe desteği ile yapılacak. 2,5 milyon bedelle ihale edilen altyapı projemize İller Bankası yaklaşık 1 milyon lira destek sağlayacak. Projenin uygulama aşamasına gelmesi memnuniyet verici\" şeklinde konuştu.

İhaleyi Bin-İl Yapı İnşaat & Bzc İnşaat İş Ortaklığı Aldı
Altyapı ihalesini Bin - İl Yapı İnşaat & BZC İnşaat İş Ortaklığı firmalarında kaldığını belirten Çolban, sözlerine şöyle devam etti:

\"Kanalizasyon işinin yer teslimi 19 - 20 Eylül 2012 tarihlerinde yapılarak yüklenici firmalar çalışmaya başlayacak. Bu çalışma ile Sancak Beldemiz ve bağlı mahallelerinde 12 kilometrelik bir altyapı çalışması yapılacak. Bu projemizin hayata geçirilmesine katkı sunan başta Kalkınma Bakanımız Cevdet yılmaz olmak üzere İLBANK personeli ile emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım.\" (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir