• DOLAR 32.509
  • EURO 34.582
  • ALTIN 2498.914
  • ...
 Atalay: Türkiye Uçağı Füzeyle Düşürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, düşürülen Türkiye savaş uçağıyla ilgili olarak "Bunun füzeyle düşürüldüğü, vurulduğu yönündeki tespit yapıldı ama bunun yeni bir çalışmayla analizle havacılık birimlerinde teyidi gerektiğini" söyledi.

Beşir Atalay, 24 TV`nin canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Gelişen sonolayların çözümü konusunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun AK Parti`ye ziyaretini anımsatan Atalay, kendilerine iletilen dosyada bir teşhis olduğunu, konuyu "parlamentoda birlikte ele alalım" dediklerini söyledi.

Heyete yaptıklarının güzel bir şey olduğunu söylediklerini belirten Atalay, Türkiye`nin önemli bir sorununun çözümünden sadece memnun olacaklarını bildirdi.

"İster 4`lü, ister 2`li mutlaka bunu yapalım" dediklerini anımsatan Atalay, "O günkü görüşme çok güzel bir görüşmeydi. Eğer iktidar partisi ile muhalefet partisi Türkiye`nin en can yakıcı sorunlarından biri için bir araya geldiyse bu bir araya gelmek bile çok önemli bir görüntüdür" diye konuştu.

Türkiye`deki terörün daima uluslararası alanla irtibatlı olduğunu vurgulayan Atalay, örgütün zaman zaman Türkiye aleyhine, uluslararası alanının taşeronluğunu yaptığını söyledi.

PKK, sürekli büyüyen gelişen Türkiye`nin önünü kesme, içe kapatma, iddialarından vazgeçirme gibi uluslararası boyutları olduğunu ifade eden Atalay, "Terör örgütü daima taşeronluk yapmıştır. Şu anda da çok ileri bir taşeronluk görevi görüyor. Şunu herkes bilsin: Terör örgütün herhangi bir dava ile falan ilgisi yok. Özellikle şu konumunda, yani Türkiye aleyhine hangi düşmanlık gerekiyorsa terör örgütü onu yapıyor şu anda" diye konuştu.

DÜŞÜRÜLEN TÜRK JETİ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç`ın Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Akdeniz`de düşen Türkiye jetinin Suriye uçaksavarlarıyla düşürüldüğüne dair ipuçlarının netleştiği yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine Atalay, "O gün zaten Bülent Bey açıkladı.

O yönde netleşme var ama bunun başka şeylerde de bir iki analizle de teyidi gerekiyor. Genelkurmay Başkanlığı o teyit yönündeki çalışmayı yaptırıyor orada çok emin olmak için.

Bu konuda çalışmalar adli tıbbın da karıştığı diğer kurumların da rol aldığı çalışmada bunun füzeyle düşürüldüğü, vurulduğu yönündeki tespit yapıldı ama bunun yeni bir çalışmayla analizle havacılık birimlerinde teyidi gerekiyor sonra da açıklaması yapılacak" ifadesini kullandı.

Kaynak: Ajanslar

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir