• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hükümet Verdiği Sözleri Tutmamaktadır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Hükümetin İmam-Hatip ortaokul bölümlerinde ara sınıflar açmaması ve tesettüre tüm alanlarda özgürlük konusunda adım atmaması tepkilere neden oldu. Bu konuda bir açıklama yapan TESSEP Mersin Temsilcisi, Ercan Fidan hükümeti verdiği sözlerde durmaya davet etti.
 
"Üç dönemdir iktidar olan AK Parti hükümeti, Müslüman halkın teveccühlerine hak ettiği şekliyle karşılık verememiştir" diyen Fidan, "Kamu Kurum ve Kuruluşları ile birlikte okullarda da yaşanan tesettür mağduriyetini çözmeyi kendine namus meselesi telakki eden hükümet ne yazık ki üç dönemdir namusuna sahip çıkamamıştır" dedi.
 
AKP`nin Müslüman halkın hassasiyetiyle alakalı ele aldıkları her meseleyi ellerine ve yüzlerine bulaştırdıklarını dile getiren Fidan, "Zina meselesini bireysel özgürlük olarak kanunlaştırmaları gibi 4+4+4 ile beraber İmam-Hatip orta bölümleri açılmış ve akabinde Kur`an`ı Kerim ve Hz. Muhammed`in (sav) hayatı adlı dersler 5. 6. 7. 8. ve üzeri sınıflarda seçmeli ders olmuş, Müslüman halkımızın teveccüh ve takdirini toplamıştır.
 
Ancak çok geçmeden bu meselelerde de hükümetin gerekli tedbirleri almadığı ortaya çıktı. İmam-Hatip orta bölümlerine sadece 5. sınıfı alıp 6. 7. 8. sınıflarını ise almadığı ve onlar için ara geçiş sınıfları açmadığı görülmüştür. Seçmeli derslerden ise 6. 7. 8. sınıfların mahrum kaldıkları ortadadır" diye konuştu.
 
Hükümetin bir an önce, Müslüman halkın talebi olan bu meselelere kalıcı ve kesin çözümler üretmesi gerektiğine vurgu yapan Fidan, "Tesettürün tüm alanlarda serbest bırakılmasını anayasal güvence altına almasını bekliyoruz" dedi.
(Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir