• DOLAR 32.562
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2434.504
  • ...

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Şanlıurfa Ticaret Borsası`nın da şirket ortağı olduğu ve inşaat çalışmalarının tamamlandığı Ege Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş.`yi ziyaret etti.

 

Başkan Kaya; burada yaptığı açıklamada, lisanslı depoculuk ile yeni bir dönemin başlayacağının altını çizerek; \"Sistem ile üretici ürünü lisanslı depoya koyacak. Bunun karşılığında aldığı belge ile bankalardan kredi almak dahil birçok işlem yapacak. İstediği zaman ise ürününü hedeflediği fiyattan satacak. Tüccar stok maliyetinden kurtulacak. Üreticiden aldığı ürünü daha kolay şekilde pazarlayacak. Sanayici hammadde tedarikinde sıkıntı yaşamayacak. İstediği nitelik ve miktarda ürünü lisanslı depodan temin edebilecek.\" diye konuştu. Şanlıurfa`da da Borsa`nın girişimleri ile lisanslı depoların kurulacağını hatırlatan Kaya, amaçlarının Türkiye ve Şanlıurfa ekonomisine katkıda bulunmak ve çiftçiyi ve sanayiciyi korumak olduğunu aktardı.

 

İnşaat çalışmaları tamamlanan ve önümüzdeki aylarda faaliyete geçmesi beklenen ELİDAŞ`ı ziyaret edenler arasında Şanlıurfa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Emin Aydın, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muzaffer Satış, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Göktaş, Cemal Yıldız, pamuk meslek grubundan Meclis Başkan Yardımcısı Halil Alkan, Meclis Üyesi Ali Çiçek ve Genel Sekreter Mehmet Durmuş yer aldı.

 

30 dönüm arazi üzerine kurulu 15 bin metrekare depo alanı, 3 bin metrekare laboratuar, kantar ve idare binası olmak üzere 18 bin metrekare kapalı alana sahip ELİDAŞ`ın ortakları arasında İzmir Ticaret Borsası, Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası, Balıkesir Ticaret Borsası, İş Yatırım Menkul Değerler, Denizbank, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, Şanlıurfa Ticaret Borsası, İzmir Ticaret Odası, İMKB Takas ve Saklama Bankası, Manisa Ticaret Borsası, Gaziantep Ticaret Borsası, Ödemiş Ticaret Borsası, Söke Ticaret Borsası, Tariş Pamuk Birliği, Tariş Üzüm Birliği, Ege İhracatçı Birlikleri`ne bağlı EDEKATAŞ, Salihli Ticaret Borsası, Turgutlu Ticaret Borsası, Alaşehir Ticaret Borsası yer alıyor. (Ali Durmaz - İLKHA)