• DOLAR 32.582
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2489.134
  • ...
BATMAN-Batmanlı işadamları bölgeye yatırım yaparken huzurlu bir ortamın daha fazla istihdam getireceğini belirttiler. Konuyla ilgili konuşan Dirpey Tulum Peyniri ve Süt Ürünleri Fabrikası sahibi İsmail Direk, Batman ve bölgede huzur ortamının olması halinde istihdamın artacağını ifade ederek, \"Ben bir Batmanlı olarak dışarıda bulunan işadamlarımızdan buralarda istihdam yaratmalarını istiyorum. Benim yanımda sigortalı 15 işçi çalışıyor. Huzurlu ortam birazda insanımızın iş sahibi olmasına bağlıdır. Batmanlı iş adamları gelip kendi memleketlerinde yatırım yapsalar buralarda işsizlik oranı düşecek ve herkes iş, aş sahibi olacak ve Batman kalkınacak.\" dedi.

İl dışına gitmeden Batman`da yatırım yaptığını ve Batman`dan Kayseri, Malatya, Ankara ve İstanbul`a mal verdiğini belirten Direk, \"Bizler de Batman dışındaki diğer illerde yatırım yapabilirdik. Ama burada kalarak, insanlarımıza aş ve iş imkanı verebilmek çabasındayız. Çağrımız, dışarıdaki Batmanlı iş adamlarımızın gelip buralara yatırım yapmaları yönündedir. Batman`da en çok işsizlik sorunu yaşanıyor. Bu sorunun çözümü de ancak yatırımla olur.\" şeklinde konuştu.

Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, \"Bölgemizde yatırım olduğu zaman huzur olur. Bu yatırımların desteklenmesi gerekir. Mevcut olan bu yatırımların önünü açmak gerekir. Bu yatırımların önü açılması huzurun gelmesi demek. Batı`ya giden yatırımcıların yüzde 90`nı Batmanlıdırlar. Eğer bunlar kendi memleketlerine gelip yatırım yapsa ne iş sıkıntısı, ne de huzursuzluk olur\" açıklamasını yaptı. (M. Fatih Akgül-İLKHA)