• DOLAR 32.538
  • EURO 34.93
  • ALTIN 2434.245
  • ...

VAN- 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılının başlayacağı şu günlerde kırtasiye malzemelerinin satışında artışın olması seyyar satıcıları, seyyar kırtasiye malzemeleri satmaya yöneltti.

 

Van`ın birçok yerinde kurdukları seyyar tezgahlarla normal bir kırtasiyecide olan tüm çeşitleri bulundurmaya çalışan seyyar kırtasiyeciler, okulların açılışına birkaç gün kalmasına rağmen işlerin iyi gitmediğini ifade ettiler.
Yaklaşık 1 haftadır tezgah açtığını belirten Fazıl Kaya, \" Genellikle defter satılıyor. Bunun yanında çanta da çok satılanlar arasında. Normal bir kırtasiyede olan hemen hemen birçok şey bizde de var, hem de onlardan daha ucuza satıyoruz. Ama nedense vatandaş fazla rağbet göstermiyor. Yine de Elhamdülillah diyoruz; ama işler o kadar iyi değil. Tabi nasip işi, umudumuzu kaybetmiyoruz. İnşallah bu hafta iyi olur\" dedi.

 

Bu yıl Van`da okulların zamanında başlayacağını zannettiklerini söyleyen Kaya, \"Bu hafta birinci sınıfa gidecek olan çocukların okula başlaması gerekiyordu. Ama okullarda tadilat olduğu için başlayamadılar.. Ortaokul ve liseler de ne zaman ders yapacağı belli değil. Dolayısıyla bu da bizi olumsuz etkiliyor. Umarım okullar en kısa zamanda açılır da bu sayede bizim de işler açılır\" temennisinde bulundu. (Fırat Arslan-İLKHA)