• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
İmam Hatip Okullarının Karşılaştığı Sıkıntılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- 2012- 2013 eğitim ve öğretimin başlaması ve İmam Hatip Liselerine yönelik kat sayının kalkması ile gerek SBS puanı ve gerekse mezun olan 8.sınıflar arasında binlerce öğrencinin yoğun bir teveccüh ile İmam Hatip Liselerine kayıt yaptırmaya gittiği belirtildi. Diyarbakır İmam Hatip Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, İbrahim Gökdemir adına yaptığı açıklamada, okulların açılmasına ramak kala bürokratik engeller ve Milli Eğitim camiasının duyarsızlığı nedeniyle binlerce velinin hala çocuğunu kayıt yaptıramadığını ve mağdur oldu ifade edildi.
İbrahim Gökdemir, Diyarbakır halkının İmam Hatip Ortaokullarına ve İmam Hatip Liselerine göstermiş olduğu yoğun teveccühten dolayı takdire şayan bir davranış sergilediğini belirterek, İmam Hatip Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve İmam Hatip Okul aile birliği olarak velilerin göstermiş olduğu duyarlığa teşekkür etti.
İmam Hatip Okullarına Bürokratik Engeller Çıkartılıyor
Gökdemir, çocuğunu İmam Hatip Lisesine göndermek isteyen velinin konuya duyarlı olmasını, farklı liselere yönlendirildikleri takdirde bunu kabul etmemelerini, gerekirse yetkili merciler nezdinde şikâyetçi olmalarını tavsiye ettiklerini söyleyerek şöyle devam etti: "Diyarbakır İmam Hatip Liselerine geçen yıl binin üzerinde öğrenci kayıt yaptırmışken, bu yıl açılacak 3 İmam Hatip Lisesine rağmen bürokratik engeller ve Okul müdürlerinin öğrenci kontenjanlarını sınırlı tutması nedeniyle binlerce öğrenci ve velimiz kapı kapı dolaşarak mağdur olmuşlardır. Okul müdürleri ve milli eğitim adeta İmam Hatiplere kayıt yaptırmamak için seferber olmuş, velileri ve öğrencilerimizi farklı seçenekler konusunda zorlamaktadırlar. Bu öğrenci ve velilerimiz acil olarak sorunlarının çözülmesini beklemektedirler.Velilerimizin mağduriyetinin giderilmesi bağlamında başta İl Valimiz olmak üzere İlçe Kaymakamlıklarımıza, velilerimizin mağduriyetini gidermesini istiyoruz.
Gökdemir İmam Hatip Okullarının acil çözüm bekleyen sorunlarını ise şöyle sıraladı:
Kız İmam Hatip Lisesi Olarak Tahsis Edilen Binaya Engel
"-Girişimlerimiz sonucu İl Valimizin desteği ile Milli Eğitim İl Müdürlüğü bahçesinde bulunan Dicle Üniversitesine ait güzel sanatlar akademisi binasının Kız İmam Hatip Lisesi olarak tahsis edilmesine rağmen Milli Eğitimin bürokratik engellemeleri sonucu bu eğitim ve öğretim dönemine yetiştirilememiştir. Acil olarak bu bina yerine yeni bir bina tahsis edilmelidir.
Zümrütkent ve Kız İmam Hatip Liselerine Hala Öğrenci Kabul Edilmemiş
-Bağlar İlçesinde bulunan Zümrütkent İmam Hatip Lisesi binasının hazır olmasına rağmen hala öğrenci kaydını kabul etmemiş olması yüzlerce öğrenci ve velimizi mağdur etmiştir.
-Kayapınar tekel mevkiindeki Kız İmam Hatip Lise` sinde kayıt dönemi bitimine ve eğitim ve öğretimin başlamasına rağmen hala öğrencileri kabul etmeyişi duyarsızlık boyutunun ne derece vahim olduğunu gözler önüne sermektedir.
-Ayrıca Kayapınar Yunus Emre İmam hatip Lisesi`nin gerek açık öğretim öğrencilerinin kayıtlarını sınırlandırmış olması ve gerekse ilköğretimden mezun öğrencileri için sadece iki sınıf tahsis etmiş olması, Okul Müdürünün İmam Hatiplilere gösterdiği duyarsızlığın boyutunu açıkça göstermektedir. 24 derslikli bu okulda bu yıl en az 500 İmam Hatip Lisesi öğrencisi kayıt yaptırabilmeliydi.
Gökdermir son olarak velilerin yaşadığı bu çağdışı, İmam Hatip duyarsızlığını kınadıklarını belirterek, velilere ve öğrencilere yaşatılan bu sıkıntıların ve sorunların bir an önce acil çözüme kavuşturması gerektiğine inandıklarını ifade etti. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir