• DOLAR 32.534
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2488.226
  • ...
`Okullardaki Başörtüsü Yasağı Derhal Kaldırılmalıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL- Bingöl Peygamber Sevdalıları Platformu, 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında uygulanacak olan 4+4+4 sistemiyle ilgili basın bildirisi yayımladı. Yeni Eğitim-Öğretim sistemiyle oluşan ihtiyacı karşılama noktasında İmam Hatip binalarının yetersiz olduğuna değinilen bildiride, seçmeli dersler hakkında velilerinin yeterince bilgilendirilmediği, seçmeli ders talebindeki sürenin uzatılması gerektiği ve başörtüsü yasağının olmamasına karşın okullarda bu konudaki keyfi uygulamaların son bulması gerektiğine dikkat çekildi.
 
Bingöl Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından yayımlanan basın bildirisinde
"Bu yıl eğitim sisteminde yapılan köklü değişimlerin faydalı ve olumlu tarafları olduğu gibi, sıkıntıları da beraberinde getirdi. Duyumlara bakılırsa bu yıl da veli, öğrenci ve eğitim camiası için birçok sıkıntıların olacağı aşikârdır." denildi.
 
İmam Hatip Binaları Yetersiz, Sorunlar Giderilmeli…
"Özellikle yeni yılda İmam Hatip`lerin orta kısımlarının açılması halkımızın beklentisi ve arzusuydu." Denilen açıklamada, " Ancak alt yapı eksikliğinden ve bina yetersizliğinden dolayı bu okulların lise ve orta kısımlarına sınırlı sayıda öğrenci kayıtları yapılmaktadır. Birçok veli ve öğrenci hata öğretmen binalarının yetersizliğinde dolayı aşırı talepleri karşılayamadıkları için üzüntülerini ve şikâyetlerini dile getirdiler. Yetkililerden bu alanda ki taleplerin bir an önce telafisi için girişimlerde bulunmaları ve gerekli önlemleri almaları gerekir. İmam Hatiplerin orta ve lise kısımları için ilimizde yeni okulların tahsis edilmesi gerekir." İfadeleri kullanıldı.
 
"Siyer ve Kur`an Dersleri Seçmeli Olarak Talep Edilmeli, Süre Kaldırılmalı…"
4+4+4 sistemi içinde yapılan değişimle bu yıl temel dini bilgiler, siyer, Kur`an-ı Kerim dersleri ve yaşayan dillerin seçmeli ders olarak okutulmasının, yetersiz ancak güzel bir girişim olduğunun belirtildiği açıklamada "Müslüman halkımızın çocuklarına bu dersleri seçmeli olarak mutlaka almalarını tavsiye ediyoruz. Ve bunun için okul müdürlüklerinde form doldurup, dilekçelerini vermeleri gerekir. Aksi halde beklenen sınıf oluşturulmaz ise bu dersleri alamayacaklar. Bunun için verilen sürenin de uzatılması gerekir. Çünkü sistem yeni olduğundan vatandaşlar da konu hakkında pek bilgi sahibi değiller, mağduriyetlerin yaşanmaması için, bu tür başvuruların süre ile sınırlandırılması kabul edilemez." denildi.
 
"Başörtüsünde Keyfi Davranışlardan Kaçınılmalı"
Bu anlamsız yasakların anayasanın 10. ve 24. maddelerine aykırı olduğunun belirtildiği açıklamada "Kamuda ve okullarda uygulanan bu yasaklar, yönetmelik ve kimi idarecilerin keyfi davranışları ile uygulanmaktadır. Yöneticiler bu keyfi davranışları vazgeçmeli, kendilerini kanunların ve hukukun üstünde görme alışkanlıklarını bırakmalıdırlar. Bu konudaki engel ve yasakların kaldırılması gerekir. Başörtüsü, özellikle okulların 2.ve 3. dört yılından itibaren serbest olmalıdır. Okullarda başörtüsü yasakları derhal kaldırılmalıdır. İdarecilerimizden isteğimiz bu hususta daha esnek olmaları ve öğrencilere zorluk çıkarmamalarıdır. Müslüman halkımızdan isteğimiz çocuklarını okullara örtüleri ile göndermeleri, bu hususta hassasiyet göstermeleridir. Yasalar ile verilmiş haklarımızı talep etmeliyiz." İfadeleri kullanıldı.
 
"Öğrencilere Ders Öncesi "Andımız" Safsatasından Vazgeçilmeli"
"Üçüncü dünya ülkelerinde dahi benzerine rastlanmayacak "andımız metni" okutulmasından vazgeçilmelidir." Denilen açıklamada, "Darbecilerin yargılandığı bu günlerde onların uygulamalarının bir sonucu olan bu türden-metinler- anlayışlar ile çocuklarımız, gençlerimiz resmi ideolojik kalıplar doğrultusunda şekillendirilmeye çalışılmıştır. Sorgulama cesaretinden yoksun nesiller yetiştirilmesi hedeflenmiş, okul kışlalaştırılmış ve öğrenciler askerleştirilmiştir.
Andımız adlı metin İslam akidesine aykırı öğeler içeren, kişi putlaştırmasına ve kişilik tahribine yönelik ırkçı söylemin her sabah çocuklarımıza zorla söylettirilmesi ayıbına ilkelliğine ve zulmüne son verilmelidir." İfadelerine yer verildi.(Ahmet Cana-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir