• DOLAR 32.372
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.31
  • ...
`Dilekçe Hakkınızı Sonuna Kadar Kullanın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - 2012-2013 eğitim öğretim yılında seçmeli derslerin sadece 5. ve 9. sınıflar ile sınırlı kalmasına tepkiler gelmeye devam ediyor. Seçmeli derslerin yalnız 5 ve 9. sınıflarla sınırlandırılmasının yanlış olduğunu belirten Özperk, bunun çocukların geleceğinde, gelişmesinde, kültüründe, medeniyetinde, inancında çok ciddi bir kayıp getirdiğinin altını çizdi.
 
"Endişeleri Kur`an-ı Kerim ve Siyer Dersi"
4+4+4 sistemine, muhalif ve Kemalist kesimin karşı çıktığını söyleyen Özperk, bunu Kur`an-ı Kerim ve siyer dersinin seçmeli ders olması ve imam hatip okulların açılmasına bağladı. "Maalesef İslami kesim, mütedeyyin camia bu işe sessiz kaldı." diyen Eğitim Bir Sen Batman Şube Başkanı M. Şafi Özperk, "Duyarsız kalmayla beraber bugünkü tabloyla ortaya çıktı ki, sadece ortaokulların ve liselerin birinci sınıflarında bu ders var… Diğer sınıflarda maalesef bu yok. Bu an itibariyle çocukların bu konuda eğitim almasını isteyen velilerin, cemaatlerin, derneklerin, sivil toplum kuruluşların ve başta biz Eğitim Bir Sen ailesinin bu konuda ciddi bir kamuoyu oluşturup hükümet indinde, en azından 2013 -2014 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla beraber ortaokul ve liselerin bütün sınıflarında bu derslerin okunmasını sağlamamız gerektiğini düşünüyorum." dedi.
 
"Dilekçe Hakkınızı Sonuna Kadar Kullanın"
Öğrenci velilerine seslenen Eğitim Bir Sen Batman Şube Başkanı M. Şafi Özperk, dilekçe hakkının sonuna kadar kullanılmasını istedi. Eğitim sendikalarının bu konuda direk olarak inisiyatif alma hakkına sahip olmadığını hatırlatan Özperk, bu konuda velilerden daha duyarlı olmalarını istedi. Bazı okullarda okul idaresinin farklı tutumlar içerisine girdiğini ifade eden M. Şafi Özperk açıklamasını şöyle sürdürdü; "Bazı okullarda okul yöneticilerinin veya öğretmenlerin seçmeli dersler konusunda farklı tutum ve davranışlar içerisine girdikleri haberini aldık. Bu anlamda velilerden beklentimiz sonuna kadar haklarının farkına varsınlar ve haklarını talep etsinler. Duyarsız kalmak, seyirci kalmak maalesef bizim için kazandırmıyor, tam aksine kaybettirir."
 
Hükümetin de bu yanlıştan dönmesini isteyen Özperk, "Bu sene için teknik anlamda biraz zor ancak, 2013 -2014 yılında pekala ortaokulların 6-7 ve 8 sınıflarında, liselerinde 10,11,12. sınıflarında tekrar bu ders rahatlıkla okutulabilinmeli." dedi. (M. Salih Özcan-Muhyeddin Beyca - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir