• DOLAR 32.554
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2427.925
  • ...
Cami Hoparlöründen Şarkı-Türkü Çalındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - 28 Şubat sürecinin artığı ve hala temizlenmediği \"Merkezi Ezan Sistemi\" Adanalılara \"Artık Yeter!\" dedirtti.

 

Dün akşam kılınan yatsı namazı sırasında camilerin hoparlöründen Türkü ve Türk Sanat müziği çalmaya başladı. Vatandaşlar, cemaatle namazı bitirene kadar yani yaklaşık 5 dakika boyunca çalan müzik, hem çevre sakinlerini hem de namazlarını huşu ile cemaatle camide kılmak isteyen Müslümanları çileden çıkardı.

 

O sırada yatsı namazını cemaatle eda etmek için merkez ilçe Seyhan`nın Dumlupınar ilçesinde bulunan Fatih Camisinde bulunduğunu söyleyen Muhammed Kasım Karayel, yaşananları şu şekilde anlattı: \"Ben ve arkadaşlarım yatsı namazını cemaatle kılmak üzere Fatih Camisine gittik. Ezan okundu herkes 4 rekât sünneti kıldıktan sonra kamet getirildi ve cami imamının önderliğinde farzı kılmaya başladık. Tam o sırada caminin hoparlöründen şarkı, türkü sesleri gelmeye başladı ve namaz bitene kadar bu böyle devam etti. Namaz bitiminde camii müezzini hemen müdahale ederek sistemi devre dışı bıraktı. Ben kıldığım namazdan hiçbir şey anlamadım, namaz huşu ile rabbin huzurunda durmaktır. Huşu olmayınca namazın da tadı olmuyor, anlayacağınız bu \"Merkezi Ezan Sistemi\" bizim tadımızı kaçırdı. Kaç defadır böyle oluyor ama önlem alınmıyor, sizlerin aracılığıyla yetkililere sesleniyorum, bu sistem artık kaldırılsın ve her camiden ayrı bir ses yükselsin ve böyle sorunlar artık yaşanmasın\" şeklinde konuştu.

 

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, göreve ilk geldiğinde \"Merkezi Ezan Sistemi\"ni kaldıracağını vaad etmiş ve bazı bölgelerde kaldırılması için talimat vermişti. Adanalılar da, yaşanan bu sıkıntıyı yetkililerin görmesini ve \"Merkezi Ezan Sistemi\"nin kaldırılmasını istiyor. (Mustafa Çiçek - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir