• DOLAR 32.604
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2425.274
  • ...
Ergani`de İmam Hatip Okullarına Yoğun İlgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - İmam Hatip Okullarının önündeki kat sayı engelinin kaldırılmasıyla birlikte öğrenciler İmam Hatiplere adeta akın etti. Yeni sistemde İmam Hatip Ortaokullarının açılmasıyla birlikte İmam Hatiplere olan teveccüh arttı.

 

Diyarbakır`ın Ergani ilçesi İmam Hatip Lisesi bu sene öğrencilere 240 kontenjan ayırmış. Okul için ayrılan kontenjana rağmen, okula kontenjanların çok üzerinde bir başvurunun olduğu belirtildi. Velilerin öğrencileri kayıt etmek için okula gelip bizzat ısrarcı oldukları görüldü.

 

Ergani Anadolu İmam Hatip Lisesi için 60 kontenjan ayrılmış. Geçen sene 270`lerde olan yerleşme puanı, bu sene 320 puanı geçmiş.

 

Bu yıl yeni açılan İmam Hatip Ortaokulu için şimdiye kadar 100`ün üzerinde öğrenci kayıt yapmış. Kayıt sayısı her geçen gün artıyor.

3 Okul Bir Binada Eğitim Görüyor

Ergani`de İmam Hatip Okullarına bu rağbete rağmen okulun bina sıkıntısı var. Ergani İmam Hatip Lisesi, Ergani Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ergani İmam Hatip Ortaokulu aynı binayı paylaşmak zorunda. Okulun pansiyonu da bina içinde olunca sınıf sıkıntısının ortaya çıktığı belirtildi. Okul idaresi, başta idarecilerin odaları olmak üzere, kütüphane ve Rehberlik odalarını da sınıf olarak ayırmış. Gelecek yıl okulun bina sıkıntısının giderileceği bildirildi.

 

Bu arada İmam Hatip Okullarına rağbet yıllara göre şube sayılarında kendini gösteriyor. 12. sınıflarda sadece 1 şube varken, 11. Sınıflarda şube sayısı 2, 10. Sınıflarda ise 4 şube var. Bu sene ise Liselere toplamda 300 öğrencinin kayıt edildiği düşünüldüğünde 9. Sınıfların şube sayısının 10`u bulması bekleniyor. Bu sayılara ortaokula kayıt edilen öğrenciler için açılacak sınıf sayısı dahil değil.

 

Veliler Ergani İmam Hatip Okullarına kayıtların böyle devam etmesi halinde önümüzdeki yıllarda okula yeni bir binanın tahsis edilmesi gerektiğini söylediler. (Veysi Buran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir