• DOLAR 32.513
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2434.734
  • ...
Anız Yakanlar Cuma Hutbesinde Uyarılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Adana İl Müftü Yardımcısı Dr. Mustafa Ünverdi`nin kaleme aldığı ve 14 Eylül 2012 Cuma günü Adana merkez ve ilçelerinde okutulacak olan hutbe dikkatleri toprakta anız yangınlarıyla diri diri canlılara çekiyor.

\"Merhamet Etmeyene Merhamet Edilmez\" başlıklı hutbede, şu hususlara dikkat çekilecek: \"Kimi yerlerde orman yangınlarına sebep olan anız ateşi, külleriyle de rahatsızlık oluşturmuş; rüzgârın etkisiyle geniş alana yayılan duman ve isten dolayı insanlar, evlerinin balkonlarına çıkamaz ve pencerelerini açamaz olmuştur. Bundan dolayı anız yangınları son iki haftada Adana`yı yaşanmaz hale getirmiştir. Anız ateşi yakanlar, yaktıkları ateşin duman ve islerinin rahatsız ettiği insanların kul hakkına tecavüz etmekte, topraktaki canlıların da cayır cayır yanmasına neden olmaktadır. Bu, hesap günü ahirette büyük bir vebal demektir.\"

Anız yangınlarının bu tür olumsuzluklarının yanı sıra, topraktaki canlıları diri diri yaktığını dile getiren Cuma hutbesi, insanları merhametli olmaya ve Allah`ı kendi dilleriyle tesbih eden canlıları yakmamaya davet edecek.

 Merhamet olgusunun öne çıkarılacağı Cuma hutbesinde, insanlığın kaybetmeye yüz tuttuğu rahmete herkesin ihtiyacı olduğu ve Yaratıcıyla insan arasındaki bağın rahmet temelli olduğu ifade edilecek. Hutbenin mesajı, başlığı ile aynı cümleden oluşuyor: \"Merhamet Etmeyene Merhamet Edilmez.\" (Mustafa Çiçek-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir