• DOLAR 32.583
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2421.797
  • ...
Rahmet Eli Köprü Vazifesi Görüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Rahmet Eli Gıda Bankası Başkanı Abdullah Yıldırım, kuruluşlarının üzerinden yaklaşık bir senelik bir zaman dilimi geçtiğini, hayır sahipleri ile yardıma muhtaç kimseler arasında köprü vazifesini yerine getirmeye devam edeceklerini belirtti.


Katkı Sağlayan Herkese Teşekkür Ediyoruz
Yıldırım Ramazan ayı içerisinde ve Ramazan`dan sonraki çalışmalarına değinerek ihtiyaç sahibi ailelere yardım ulaştırmak için bir gönüllü eleman ordusuyla çalıştıklarını söyledi. Hedefledikleri 1000 aileye yardım hedefini aştıklarını ve 1500 muhtaç aileye yardım ulaştırdıklarını da söyleyen Abdullah Yıldırım, "Ramazan ayında seksen aileye bir buçuk kilodan oluşan kırmızı et dağıtımı gerçekleştirdik. Ramazan ayından önce 50 aileye 50 kilogramdan oluşan un dağıtımımız oldu. 15 ailemize de 3400 TL civarında nakdi yardımımız oldu. Bu konuda duyarlılık gösteren esnaf ve memurumuza, özellikle Ramazan ayının sıcağında gönüllü olarak tespit ve dağıtım çalışmalarında bulunan kardeşlerimize teşekkür ediyorum" dedi.


Muhtaçlara Yıl Boyunca Yardım Ediyoruz
Yaptıkları çalışmaların karşılığına Allah`tan beklediklerini dile getiren Yıldırım, "çalışmaların devamında yardımlarını esirgemeyen esnafa kardeşlerimize teşekkür ederken ihtiyaç sahiplerinin Ramazan sonrası da ihtiyaçlarının devam ettiğini hatırlatmak isterim. Ramazan ayında manevi duyguların zirvede olduğu bir dönemde herkes elinden gelen yardımı yapmaya çalıştı. Bunun yılın diğer 11 ayında da devam ettirilmesi için elimizden geleni yapmaya kararlıyız ve bu konuda destek istiyoruz" dedi.


Rahmeteli Gıda Bankası Başkanı Abdullah Yıldırım, daha önce her ay düzenli olarak 250 aileye yardım dağıttıklarını bu sayıyı 300`e çıkarmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.


Fakir ve Muhtaçları Tespit Edip Ona Göre Yardım Yapıyoruz
Hayır sahiplerinin yardımlarını yaparken hayır kurumları aracılığıyla yapmaması halinde bazı sıkıntıların yaşandığını dile getiren Yıldırım, "Esnaf yardımlarını yaparken kurumlar aracılığıyla yapmadığı takdirde bazı haksız durumların ortaya çıktığını gözlemleyebiliyoruz. Bir zengin iş adamı veya esnaf zekâtını, yardımını, fitresini dağıtmak istediği zaman sadece mağduriyeti aşikâr olan kimselere ulaştırabilmektedir. Ya da en yakınındakilere ulaştırmaktadır. Haliyle mağdur ve muhtaç olan fakat kimsenin haberdar olmadığı nice aile var ki bu yardımlardan mahrum kalmaktadırlar" İfadelerini kullandı.

Bu durumun bazı ailelerin evlerinde gıda stoku yaparken, bazı ailelerin de muhtaç kalmaya devam etmesine neden olduğunu aktaran Yıldırım, "Bu tür mağduriyetlerin önüne geçebilmek için hayırseverlerden ricamız mutlaka bu işin saha ve alan çalışmasını yapmış hayır kurumlarıyla irtibat halinde olmalarıdır" diye konuştu.

8 kalemden oluşan hijyen paketi oluşturduklarını ve birinci dereceden muhtaç aile olarak tespit ettikleri ailelere dağıtımına da başladıklarını dile getiren Yıldırım, "Kurban Bayramının yaklaşması ve havaların serinlemeye başlamasıyla birlikte 500 aileye giyim yardımında bulunacağız" dedi.


Hayırseverlerden Yardım Bekliyoruz
Son olarak Rahmeteli Gıda Bankası aracılığıyla yardımda bulunmak isteyen tüm hayırseverlere çağrıda bulunan Yıldırım sözlerini şu şekilde noktaladı: "Hayırsever kardeşlerimiz Türkiye Finans Bankası aracılığıyla açtırdığımız hesaplardan, 0432 214 6164 numaralı sabit hatlarımızdan istedikleri takdirde bize ulaşarak bağışlarını ve yardımlarını yapabilirler." (Mahmut Aytekin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir