• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Seçmeli Ders Sınırı Kaldırılsın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Seçmeli Kur`an, Siyer ve dil dersi başvuruları için bugün son gün. Yeni eğitim sistemine göre 5. ve 9. Sınıf`a giden çocuklarına seçmeli ders aldırmak isteyen velilerin, dilekçelerini en son bugün mesai bitimine kadar okul müdürlüklerine vermesi gerekir.
 
Öte yandan veliler seçmeli derslerin yalnız 5 ve 9. sınıf ile sınırlandırılmasının yanlış olduğunu ifade ederek bu sınırlandırmanın kaldırılmasını istediler. Okula giderek seçmeli ders tercihi için dilekçe vermek istediğini ancak çocuğu Halil İbrahim Boldaz`ın 8. sınıf öğrencisi olduğu gerekçesiyle dilekçesinin kabul edilmediğini söyleyen Süleyman Boldaz, seçmeli derslerin sadece 5. ve 9. sınıflar ile sınırlandırılmasına tepki gösterdi.
 
Çocuğunun Kur`an-ı Kerim ve Siyer dersini almasını isteyen Süleyman Boldaz, "İstiyorum ki, çocuklarım da bundan faydalansın. Çocuğum 8. sınıfa gidiyor. Ben istiyorum ki, çocuğumda Kur`an-ı Kerim ve peygamber efendimizin hayatını öğrensin." dedi. Müslüman bir ülkede yaşadıklarını hatırlatan Boldaz, dinlerini öğrenmek isteyenlerin aksine, istemeyenlerin dilekçe vermesi gerektiğini vurguladı. Boldaz,"İslam`ı istemeyen, Kur`an-ı öğrenmek istemeyen, peygamberimizin hayatını öğrenmek istemeyen varsa onlar bu dersleri almamak için dilekçe versin. Bizler neden veriyoruz" diye sorudu.
 
Çocuğu 6. sınıfa giden veli Ali Demir ise; "Yetkililerle görüştüm, altıncı derslerde seçmeli ders hakkı yok maalesef. Seneye altıncı sınıfların varmış, oysaki oğlum seneye yedinci sınıfa gidecek. Dolayısıyla oğlum hiçbir şekilde seçmeli ders alamayacak. Oysaki ben hem Kur`an-ı Kerim hem siyer hem de Kürtçe dersinin olmasını, oğlumun hem dinini hem de dilini öğrenmesini istiyordum." dedi.
 
"Hem dilimi hem de dinimi öğrenmek istiyorum" diyen Zübeyde Hanım İlk Öğretim Okulu öğrencisi Barış Demir; "Altıncı sınıfa geçtim, seçmeli dersle hem dinimi hem de dilimi öğrenmek istiyorum. Yetkililere sesleniyorum bizim mağduriyetimizi gidersinler." dedi. (M. Salih Özcan, Muhyeddin Beyca - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir