• DOLAR 32.543
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2426.432
  • ...
Darbe Mağduru İmamlardan Özür Dilenmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - 27 Mayıs ve 12 Mart gibi 12 Eylül darbesinin de Türkiye`deki Müslümanlara karşı yapılmış sindirme ve zulüm operasyonu olduğunu dile getiren Anadolu Gençlik Derneği Bingöl Şubesi Başkan Yardımcısı Feyzi Aytar, 12 Eylül darbesine karşı dik duran imamlardan özür dilenmesi, maddi ve manevi tazminat ödenmesi çağrısında bulundu.

Akıbetleri Ebucehillerin Akıbeti Gibi Olacaktır
Aytar konuşmasının devamında, \"Müslüman halkımıza karşı darbe yaptıran emperyalist ve Siyonist güçler ve yerli işbirlikçileri bilsinler ki kendi akıbetleri; aynen Firavunların, Nemrutların, Ebucehillerin akıbeti gibi olacaktır. Bu darbeleri yapan darbeciler her ne kadar kendilerine göre çeşitli gerekçeler öne sürseler de arka planda duran günümüz egemen sömürgeci batılı emperyalist güçlerin taşeronluğunu yapmış ve Müslüman halka zulüm ederek ağababalarından takdir almış zavallılardır. O zavallı kişiler kullanıldıktan sonra ağababaları tarafından bir mendil gibi tarihin çöp sepetine atılmışlardır. Gerekçesi ne olursa olsun mazlum halka karşı yapılan bu tağuti zulümleri yapan darbecilerin ve destekçilerinin geç de olsa mutlaka yargılanmalarını istiyoruz. Bu darbecilerin, emir-komuta düzeni içinde ülke yönetimine el koymak, sistematik işkence yapmak, katliam yaparak cinayetler işlemek, bilerek ülkeyi ekonomik zarara uğratmak ve ülkenin geleceğini emperyalizmin çıkarları doğrultusunda inşa etmek insanlık suçu ile birlikte vatana da ihanet sayıyoruz\" diye konuştu.

Bingöl`ü Yarı Açık Zindan Haline Getirmişlerdi
12 Eylül darbesi Bingöllü Müslümanlar için tam bir kâbus, kan, gözyaşı, zulüm ve işkence olduğunu söyleyen Aytar, \"Bingöl`ü yıllarca adeta yarı açık bir zindan haline getirmiştir. O dönemde Müslüman Bingöl halkından bu zulümlere uğramayan tekbir fert bile kalamamıştır. Tüm Bingöl adeta Diyarbakır cezaevinde yaşananları kendi evlerinde, sokaklarında ve köylerinde en şiddetli bir şekilde yaşamışlardır. Darbelere karşı her zaman dik duran onurlu davranan, onlarla asla işbirliği yapmayan, bu uğurda zulme uğrayan, işkence gören, sürgün yaşayan tüm mazlumları ve özellikle Bingöllün mücahit kanaat önderi âlimlerini minnetle anıyoruz. Darbe sonrası hazırlanan anayasaya ret oyu vererek şerefli bir duruş sergileyen ve bu nedenle yıllarca sürgüne tabi tutulan 84 imamı saygıyla selamlıyoruz\" dedi.

Talepler
Aytar, yetkililere duyurmak amacıyla şu taleplerde bulundu;
1-Darbe anayasası derhal askıya alınmalı ve Müslümanların talepleri doğrultusunda yeni anayasa hazırlanmalı,

2-Darbe döneminde Bingöl`de sürgünlerin yaşanmasına, çeşitli zulüm ve işkencelerin yapılmasına öncülük eden dönemin Valisi İsmet Metin ve Tugay komutanının mutlaka yargılanmasını işkence ve zulümlerin müsebbiplerinin geç de olsa tespit edilip yargılanmasını istiyoruz.

3- Sürgün edilen 84 imamdan ve diğer memurlardan devlet adına özür dilenmesi

4- Darbe mazlumlarına Maddi manevi tazminat verilmesi

5-7 Kasım 1982`de ülke genelinde yüzde 92 `evet` oyu ile kabul edilen 12 Eylül Anayasası`na yüzde 90 civarında ret oyu veren Bingöl ilinin ismini Cesur Bingöl olarak değiştirilmesi,

6-Söz konusu kıymetli şahsiyetlerin isimlerinin cadde, sokak ve parklara verilmesi

Zafer Her Zaman İnananların Olacaktır
\"Zafer her zaman inananların olacaktır ve zafer yakındır\" diyen Aytar, \"Ne mutlu haktan ve adaletten yana olana; yazıklar olsun zalimlere ve işbirlikçilerine\" dedi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir