• DOLAR 32.385
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.35
  • ...
 Hatay`daki Kiracı Suriyelilere Yaptırım Kararı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Suriye`deki çatışmalardan kendi imkanlarıyla kaçarak Hatay`ya yerleşen ve burada ev tutanların sayısının artması ve bazı gerginlikler çıkamsı üzerine bir dizi önlemler alındığı belirtildi.

Hatay Valiliği tarafından alınan önlemler kapsamında, Suriye`den kendi imkanlarıyla gelip Hatay`da ev tutanlara yaptırımlar uygulanıyor. Kentte kiracı olarak kalanlar bahane edilrek provakasyona açık hale gelmesi nedeniyle valilik bunlara üç seçenek sundu.

ÜÇ SEÇENEK

Valiliğin şehir mrkezinde yerleşen Suriyelilere sunduğu birinci seçenek Hatay dışında gösterilen şehirlere şehirlere gidip yerleşmeleri. Bu şehirler, Kayseri, Bursa ve Konya. İkinci seçenek, gidip mülteci kamplarında kalmaları. Üçüncü ve son seçenek ise Türkiye`yi terk etmeleri.

Dünya Bülteni`nin aldığı bilgilere göre, son günlerde Hatay`da çarşı merkezlerinde fazla görünmeyen Suriyelilerin sayısında bir düşüş gözleniyor. Ortalıkta fazla görünmemeye çalışan Suriyelilerin, gerginliğin önlenmesi için valiliğin uygulamaya koyduğu seçeneklere karşı nasıl bir tepki vereceği merak ediliyor.

KİRALAR ARTMIŞTI

Suriye`deki iç karışıklıklardan kaçanların çoğu Türkiye`nin sınırda kurduğu kamplarda kalıyor. Ancak parası olanlar ise pasaportlarıyla gelerek Hatay`da ev tutuyor ve burada kalmaya başlıyor.

Suriye`den kaçıp Türkiye`ye sığınan mülteciler Hatay`da kira fiyatlarını uçurdu. Sığınma kampları dışında Hatay`da ev kiralayan Suriyeliler kira fiyatlarını yüzde 40-50 oranında artırdı. 3 ay önce 500 TL`ye kiralanan 3+1 ev, şu anda 800 TL`ye kiralanabiliyor.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir