• DOLAR 32.475
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2427.792
  • ...
Gaziantep Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - 12 Eylül 2012 Çarşamba günü Gaziantep yerel basınında öne çıkan bazı haber özetleri şöyle:


GAZİANTEP27: GERÇEĞİ YERİNE SAHTESİNE DİPLOMA
Gaziantep`te yaşanan bir olay eğitim sisteminin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini gözler önüne serdi… Şehitkâmil`e bağlı Şahinbey İlköğretim Okulu`nda okuyan Mehmet Polat isimli öğrenci, tam mezun oldum dediği anda aynı okulda okuyan Mehmet Polat isimli öğrencin yerine okuduğunu öğrendi. Okul idaresi tam iki yıl boyunca okula uğramayan Mehmet Polat ile devamsızlık yapmayan ve derslerinde başarılı olan Mehmet Polat`ı karıştırınca okuluna devam eden Mehmet Polat yerine 2 yıl boyunca okula uğramayan diğer Mehmet Polat mezun edildi.


 

Miras İçin Yengesini Öldürdüler

Serinevler Mahallesi`nde sokakta yürürken silahlı saldırıya uğrayan kadın öldü, eşi ise yaralandı.


TELGRAF GAZETESİ: BAKLAVALI MOTİVASYON
Türkiye genelinde 40 bin öğretmen ataması gerçekleşirken,Gaziantep`i tercih edenler süprizle karşılaştı.Yeni öğretmenler,Gaziantep milli eğitim Müdürlüğü`ndeki atama bürosundaki işlemleri tamamlarken,öğretmenler Gaziantep ile özdeşleşen baklava ikram etti.

Kentsel Dönüşüm Ekmek Kapısı Oldu
Nuripazarpaşı mahallesinde uygulanan kentsel dönüşüm, taşeron firmalara ekmek kapısı oldu.Mülk sahipleri tarafından boşaltılarak yıkılan evlerin kapı ve pencerelerini söken firma ucuz fiyata alıcısını Bekliyor.


HAKİMİYET GAZETESİ: STÜDYO TARTIŞMASI
Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, şehirde sütüdyo dairelerin sayısının artmasını desteklediğini dile getirdi. Güzelbey, İskandinav ülkeleri başta olmak üzere çok sayıda ülkede insanların 50 metrekarelik evlerde yaşadıklarını söyledi.


GAZİANTEP OLAY: ÖZEL ARAŞTIRMA EKİBİ!
Başbakan Erdoğan genellikle Büyükşehirlerdeki 27 Ekim 2013`de yapılacak seçimler öncesi Belediye Başkanlarının durumlarını öğrenmek için özel ekipler gönderdi.

Varlık içinde Yokluk yaşıyor
Gaziantep`te biriktirdiği paralarla müze açan para koleksiyoncusu, tonlarca paranın içinde yokluk çekiyor. Koleksiyonunda 192 ülkenin 150 bin parça parasını bulunduran para meraklısı koleksiyoncu,\"Ben parayı sevmiyorum fakat paralar beni sevdi. Hiç aç kalmadım ama tam olarak da karnım doymadı. Çuvallarla da param var, fakat çikolata alacak para bulamıyorum\" dedi.


GÜNEŞ GAZETESİ: AVM`LER KONUSUNDA GEÇ KALINDI
Gaziantep Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu, alışveriş merkezlerinin bundan sonra şehrin dışına yapılacak olmasını değerlendirerek, \"AVM`ler konusunda geç kalındı. AVM`ler bundan sonra şehrin dışına alınsa ne olur, alınmasa ne olur? Zaten yeteri kadar var. İsterse artık serbest olsun\" dedi.

Çadırkentlerlerde Kış Düşündürüyor
ABD medyası, Suriye`den Türkiye`ye pasaportu ve kendi imkânıyla turist statüsünde giren yaklaşık 40 bin kişi için sınırdaki şartların zorlaştığını öne sürdü. Haberlere göre, Türk güvenlik güçleri, bu durumdaki Suriyelilere \"Sınırdan uzaklaşıp kuzeydeki illere git, oturma izni talep et\" diyor. (Şefik Mert-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir