• DOLAR 32.319
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2295.429
  • ...
Şanlıurfa Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - 12 Eylül Çarşamba Şanlıurfa basınında yer alan haber özetleri şöyle;

ŞANLIURFA SEMBOL GAZETESİ: TURİZM YOLU İHALE EDİLİYOR
\"Bozova, Yaylak Yukarı Göklü, Halfeti Turizm Yolu`nun yapım çalışmaları önümüzdeki günlerde başlıyor.

Başkan Eğilmez`den; Kur`an-ı Kerim ve Siyer Nebi Ders Seçimi Çağrısı
AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez: \"Kur`an-ı Kerim ve Siyer Nebi derslerini çocuklarına aldırmak isteyen tüm Şanlıurfalıları öğrenci velileri 12 Eylül Çarşamba günü mesai bitimine kadar derslerini seçmeliler\" dedi.

Hilvan`da Trafik Kazası: 2 Ölü
Hilvan ilçesi yakınlarında otomobilin devrilmesi sonucu 2 kişi öldü.

İPEKYOL GAZETESİ: İSRAİL ÜZERİMİZDEN SURİYE`YE BOMBA YAĞDIRDI
Şanlıurfa`da bulunan uçaklardan düşmüş yakıt tankları ile ilgili Türkiye yetkilileri sessizliğini sürdürürken, ayrıtılar ortaya çıkmaya başladı. İsrail ve Türkiye`nin sırrını ünlü Amerikan New Yorker dergisi ifşa etti. Şanlıurfalıların 5 Eylülde duyduğu uçak sesleri ve düşen tanklar Suriye`yi bombalayan İsrail uçaklarına ait.

Ölen 62 Göçmen Urfa`ya Getirilecek
İzmir`in Menderes ilçesi açıklarında taşıdığı kaçak göçmenler ile dolu teknenin batması sonucu 62 kişiden 51`nin kimlikleri belirlendi.

Seçmeli Kur`an Dersi İçin Bugün Son Gün
Meclis`te kabul edilen ve içerisinde Kur`an Siyer ve Temel Dini Bilgiler`in seçmeli olarak yer aldığı 4+4+4 eğitim sistemi hayata geçiyor.
ŞANLIURFA OLAY GAZETESİ: 66 BİN MÜLTECİYE ÇİPLİ KART
7 farklı ile yerleştirilen 66 bin mülteci `elektronik kayıt` sistemine alınıyor. Kartlara ücretsiz alış-veriş için aylık 30 ile 80 TL yüklenecek. Bu sistemle suça karışan mülteci anında tespit edilebilecek.

Şanlıurfa`da Pamuk Üreticileri Kan Ağlıyor
Bazı çiftçilerin ne olduğu bilinmeyen ilaçlar kullanması nedeniyle üreyen yaprak bitlerinin pamuklarını yok ettiğini belirten Şanlıurfalı pamuk ürecileri dertli. Tarım Bakanlığının politikasını da eleştiren Şanlıurfalı pamuk üreticileri ve Akademisyenler, yetkililerin sıkı bir denetleme yapıp çiftçileri bilgilendirmelerini istiyorlar. Pamuk üreticileri, gerekli tedbirler alınmadığı ve denetimlerin yapılmadığı takdirde pamuk ithalatımızın 2 katına çıkacağını söylüyorlar. (Mehmet Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir