• DOLAR 32.432
  • EURO 34.468
  • ALTIN 2486.8
  • ...
Huzurevine Anlamlı Ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Bursa`da Peygamber Sevdalıları Platformu, Huzurevine yaptığı ziyarette duygulu anlar yaşandı. Aileleri tarafından huzurevine terk edilen yaşlıların sıkıntılarını dinleyen Peygamber Sevdalıları gönüllüleri, hüzünlerini ve sevinçlerini paylaştı.

Her Şeyimi Depremde Kaybettim
82 yaşında olduğunu ifade eden Leyla İlik, ailesini ve tüm her şeyini Afyon depreminde kaybettiğini söylüyor. İlik, "Depremde 3 gün enkaz altında kaldım, 3.günün sonunda dozerin enkazı kaldırması sonucu kurtarılabildim. Sonra Bursa`ya yerleştim, bakacak kimsem olmadığı için huzurevine geçmek zorunda kaldım" dedi.

Hiç Evlenmedim
72 yaşında ki Hüseyin Amca ise hiç evlenmediğini söylüyor. Hüseyin Amca, "Kardeşlerim vardı, ancak sahip çıkmadılar. Akrabalarım vardı, bir kere olsun ziyaretime dahi gelmediler. Mecburiyetten buraya geçmek zorunda kaldım" diye konuştu.

Öz Kardeşimce Dışarı Atıldım
83 yaşındaki Şefika Turnagöl, Erzurum`da oturduğunu, yaşlanınca da kız kardeşi tarafından dövülerek Erzurum`un kara kışında dışarı atıldığını söyledi. Turnagöl, "Günlerce dışarıda yattım ve birkaç akrabanın desteğiyle Bursa`ya geldim huzurevine yerleştirdiler beni, şimdi de kimse ziyaretime dahi gelmiyor" dedi.

Çok Mutluyum Bugün
Müşerref Güler ise kimsenin olmadığını, evlatlarının ise vefasız çıktığını söyledi. Güler, "Çocuklarımı ben evlendirdim, ancak gelinlerim beni istemediler. Evlatlarım beni kandırarak buraya gönderdiler. Şimdi sizler beni ziyaret ettiniz, benim asıl evlatlarım sizlersiniz. Çok mutluyum bugün, Allah sizlerden razı olsun" dedi.


Peygamber Sevdalıları Bursa sözcüsü İsa Güvendik; "Temelden alınmayan bir İslami aile eğitimin vahim neticeleri işte ortada bu kadar kıymetli anne ve babaların buraya terk edilip bir daha aranıp sorulmaması toplum olarak İslami eğitimden ne kadar yoksun olduğumuzun göstergesidir" dedi.

Anne ve Babaya Öf Bile Denilmez
İkra-Der Genel Başkanı Kazım Zorci ise şunları söyledi; "Yaşlıları bizzat yerinde gördüm ve insanın böylesi evlatlarının olması çok acı bir durum. Şunu çok iyi bilmeliyiz ki eğer anne ve babalarımızı bu hale terk edebiliyorsak yarın aynı şeyi bizlerde mutlaka yaşacağız. İnsanların anne ve baba kıymetinin iyi anlayabilmesi için Kur`an-ı Kerim`i okumaları onlar için yeterli bir kaynaktır. Rabbimiz onlar için İsra suresinin 23.ayetinde; `sakın onlara öf bile deme` buyuruyor bu ayeti okumuş ve anlamış bir toplumun bunu asla yapmaması lazım" dedi.

Ziyarette huzurevi sakinlerine çeşitli hediyeler verildi.
Bursa Büyük Şehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından İkra Der adına Peygamber Sevdalıları`na teşekkür plaketi verildi.

Huzurevinde tam 283 kişinin bulunduğunu söyleyen Halkla İlişkiler Memuru Seval Aydın, bunların 86`sının bayan olduğunu da dile getirdi. Huzurevi koşullarının gayet iyi olduğunu, burada yaşlıların aile ve akraba özlemi dışında hiçbir sıkıntı çekmediklerini, tüm imkanlara sahip olduklarını, spor tesislerinden hobi olarak sebze meyve ekim sahasına kadar dinlendikleri ortamlar sinema salonlarına kadar her şeyin mevcut olduğunu söyledi. (Zeki Aras-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir