• DOLAR 32.331
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2295.726
  • ...
SON DAKİKA
Seçmeli Kur`an Dersinde Son Gün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
4+4+4 eğitim sistemiyle getirilen seçmeli Kur’an, Siyer ve Temel Dini Bilgiler derslerinden faydalanabilmek için 5. ve 9. sınıf öğrenci velilerinin, 12 Eylül (bugün) tarihine kadar okul müdürlüklerine bir dilekçe ile başvurmaları gerekiyor. Uzmanlar sürenin uzatılması gerektiğini ifade ediyor.
 
CHP`nin sert muhalefetine rağmen Meclis`te kabul edilen ve içerisinde Kur`an, Siyer ve Temel Dini Bilgiler`in seçmeli olarak yer aldığı 4+4+4 eğitim sistemi hayata geçiyor.
 
BUGÜN SON GÜN
 
2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı, ortaokul ve liseler için 17 Eylül pazartesi günü başlıyor. Yeni sisteme göre Ortaokul ve Liselerde isteyen öğrencilere Kur`an Kerim ve Siyer dersleri ilk defa seçmeli olarak verilecek. Ancak bu derslerden faydalanabilmek için 5. ve 9. sınıf öğrenci ve velilerinin, 12 Eylül (bugün) tarihine kadar okul müdürlüklerine başvurarak bir dilekçe vermeleri gerekiyor.
 
EN AZ 10 ÖĞRENCİNİN TERCİH ETMESİ GEREKİYOR
 
Sınıf oluşturulabilmesi için en az 10 öğrencinin dersi tercih etmesi gerekiyor. Öğrenciler adına veliler bir başvuru yapmazsa okul idaresi hangi dersi tercih ederse öğrenciye o ders okutulacak. Uzmanlar grup oluşturulabilmesi için aileleri duyarlı olmaya çağırıyor.
 
“BAŞVURU SÜRESİ UZATILSIN”
 
Eğitim-Bir-Sen Ankara 1 No`lu Şube Başkanı Mustafa Kır, seçmeli din derslerinin başvuru süresinin çok kısa olduğunu ve sürenin uzatılması gerektiğini söyledi. Seçmeli din dersleri konusunda öğrenci ve velilerin istekli olduğunu ancak sürecin kısa olması nedeniyle mağduriyetlerin yaşanabileceğine dikkat çeken Kır, şunları söyledi: “Bir defaya mahsus olmak üzere, süre Eylül ayının sonuna kadar uzatılmalıdır. Aksi takdirde yapılan hayırlı bir hizmet, sürecin kısa tutulması ve zamanında yeterli duyuru yapılamaması sebebiyle baltalanmış olacaktır.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir