• DOLAR 32.534
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2432.89
  • ...
İstanbul`da büyük operasyon !
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Esenyurt`ta bir ihbarı değerlendiren polisin düzenlediği operasyonda, 4 milyon TL`lik kaçak sigara ele geçirildi. Olayla ilgili olarak 9 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü`ne bağlı asayiş büro ve Esenyurt polis ekipleri, bir ihbar üzerine Esenyur`ta bulanan Alkop Sanayi Sitesi`ndeki bir depoya operasyon düzenledi. Operasyonda Türkiye`ye kaçak yollar sokulan piyasa değeri yaklaşyık 4 milyon TL olan sigara ele geçirildi. Olayla ilgili olarak 9 kişi gözaltına alındı.

Esenyurt’ta bir depoya çalıntı mal boşaltıldığı ihbarını alan polis, bir TIR’ın dorsesinden eşya indiren kişileri durdurdu. TIR’ın şoförünün de arasında bulunduğu kişiler dorsenin bavul ve seccade yüklü olduğunu belirtti. Kişilerin durumundan şüphelenen polis ekipleri, bir süre sonra ağzı kapalı çuvalların her birinin içinde 2 box sigara olduğunu tespit etti. TIR şoförü ve deponun sahibinin de arasında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Her çuvalda 1000 paket sigara bulunduğunu belirten polis, yaklaşık 1 milyon paket sigaranın piyasa değerinin 4 milyon TL civarında olduğunu belirtti. Polis, sigaraların PKK terör örgütüne ait olma ihtimali üzerinde duruyor.

Ambarlı Limanı’na yanaşan bir gemiden indirilen konteynır kontrol edilmeden 34 UB 1030 plakalı TIR’ın 34 DR 4301 plakalı dorsesine yüklenerek çıkış yaptı. TIR, Esenyurt Aççaburgaz Örnek Mahallesi ALKOP (Alüminyumcular) Sanayi Sitesi A Blok 15 numarada bir depoya indirmek için yanaştı. Konteynırdan mallar indirilmeye başlanırken, “155 Polis İmdat” telefonuna “çalıntı eşya boşaltılıyor” ihbarı yapıldı. İhbarı değerlendiren Esenyurt Önleyici Hizmetler Büro Amirliği’ne bağlı polis ekipleri adrese intikal etti. Polisler bavul ve seccade indiren kişilere “Başka ne indireceksiniz” sorusunu yöneltti. TIR’ın şoförü ile deponun sahibi “Başka şey yok. TIR bunlarla yüklü” yanıtını verdi. Polisler bazı kişilerin tedirgin davranışlar sergilemesinden şüphelenerek  “Hadi çabuk indirin bekliyoruz” dedi. İşçiler malları indirdikten sonra seccade ve bavulların arkasından ağzı kapalı çuvallar çıktı. Polis bıçakla çuvalları kesince her çuvalın içinden 2 box kaçak sigara çıktı. Olay yerine gelen Esenyurt Asayiş Şube Büro Amirliği’ne bağlı ekipleri de geldi. Polisler, her çuvalın içinde 2 box kaçak sigara buldu. Her box’ın 50 kartondan oluştuğunu belirten polis her çuvalın 1000 paket sigara aldığını açıkladı. Yaklaşık 1 milyon paket sigarının piyasa değerinin 4 milyon TL olduğu belirtildi. Polis olayla ilgili TIR şoförü ve kaçak sigaraların indirildiği deponun da sahibinin arasında bulunduğu 9 kişiyi gözaltına aldı. Kaçak sigaraların yurt dışından getirtildiğini belirten polis, kaçak sigaraların PKK terör örgütüyle bağlantısının olup olmadığını araştırıyor.

AHT

Bu haberler de ilginizi çekebilir