• DOLAR 32.597
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2506.767
  • ...
 Pitbull Besleyene Hapis Geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hayvanları Koruma Kanunu`nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Başkanlığı`na sunuldu.

Hayvanları işkence ile öldüren, Pitbull, Rottweiler, Japanese, Tosa, Dogo, Argentino, Fila, Brasileiro gibi tehlikeli tür köpek ve diğer hayvanları besleyerek insanların hayatını tehlikeye sokanlara bin lira para ve 2 yıla kadar hapis cezası geliyor.

TBMM’ye sunulan yasa tasarısına göre, hayvanlara işkence yapmak, dövmek, aç-susuz bırakmak, aşırı soğuk ve sıcağa maruz bırakmak, tecavüz etmek, tehlikeli köpek türlerini bulundurmak, üretmek ve ülkeye sokmak yasak olacak. Tehlikeli türde köpeği olanlar, yasa çıktıktan üç ay sonra bu köpekleri barınaklara bırakacak. Hayvan bakımevleri bu hayvanları almak zorunlu olacak.

Ev ve süs hayvanlarının satışının peh-shoplarda yırtıcı, saldırgan ve zehirli hayvan satmak yasak olacak. Sahipsiz ve sokaktaki hayvanların, Hıfzıssıha Kanunu’nda belirtilen bulaşıcı hastalıklar dışında öldürülmesi de yasak olacak. Evde hayvan besleyenlerin bu konuda eğitim alması zorunlu olacak. Eğitimi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı verecek. Evde beslenecek hayvanların sayısı, çıkarılacak yönetmelikle belirlenecek. Sokak hayvanlarının kısırlaştırılması Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılacak. AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir