• DOLAR 32.35
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2310.274
  • ...
`11 Eylül Kur`an`a Sahip Çıkma Günü`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- 11 Eylül saldırıları bahanesiyle İslama ve Müslümanlara yönelik karalama ve saldırılar nedeniyle ilan edilen "11 Eylül Kur`an`a Sahip Çıkma Günü" vesilesiyle Kur`an Nesli Platformu Başkanı M.Ali Altun, bir açıklama yaptı. Açıklamasına Saf suresinden bir ayetle başlayan Altun, "Yüce Kitabımız Kur`an-ı Kerim, vahiy olarak inmeye başladığı andan, günümüze kadar, sözlü ve fiili saldırılara maruz kalmış, kâfirlerin ve müşriklerin açık hedefi haline gelmiştir." dedi.

Bu saldırıların bazen Kur`an`a direkt saldırı olarak gerçekleştirildiğini, Kur`an`ın nüshalarının yakıldığı, çöplere atıldığı veya aleni olarak tahrip edildiğini belirten Altun, "Bazen de Kur`an`ın şahsında bütün İslam ümmeti hedef alınmış. Ümmet coğrafyasının neredeyse bütün başkentleri işgal edilmiş, kültürel zenginlikleri tahrip edilmiştir. Mukaddes değerler ayaklar altına alınmış, Müslümanların namusu pervasızca rencide edilmiş, bütün sokakları savaş alanına çevrilmiştir. Bir günde onlarca hatta yüzlerce Müslüman`ın öldürülmesi sıradan bir vaka halini almıştır. Bazen de içeriğine yönelik saldırılar yapılmakta, bin 400 yıl önceki kanunlardır deyip çağdışı olduğu söylenmekte, günümüzde uygulanmasının mümkün olmadığı kara propagandası yapılarak itibarsızlaştırılmaya çalışılmaktadır." ifadelerini kullandı.

Altun, tüm saldırıların hedefi Kur`an`ı hayatın içinden çıkarmak, Kur`an`ın konuşulmadığı, anlaşılmadığı ve yaşanmadığı bir dünya inşa etmek, Kur`an`dan uzak, Kur`an`ı bilmeyen, ona ilgi duymayan nesiller meydana getirmek olduğunun çok açık olduğunu kaydetti.

Kur`an Sahipsiz Değildir
Tarih boyunca, dün olduğu gibi bugünde, ümmetin içinde Kur`an`ın kıymetini bilenlerin hiçbir zaman eksik olmadığını dile getiren Altun, "Bu kitabın ezber¬lenmesi, okunması, anlaşılması, muhafazası ve hayata hâkimiyeti adına nice bedeller, nice canlar, nice ömürler, nice mesailer fedâ edilmiş ve edilmektedir. Göğüslerini Kur`an`a siper eden, Kur`an aşığı kahramanlar her zaman var olmuştur ve olacaktır." dedi.

Kur`an`a yapılan saldırıların İslam ümmetinin uyanmasına, bilenmesine ve Kur`an mesajı etrafında birleşmesine vesile olduğunun görüldüğünün söyleyen Altun, "Ancak İslam ümmeti olarak şanlı kitabımızı en güzel şekilde yaşayarak, Kur`an`ı tüm cihana hâkim kılma adına gecemizi gündüzümüze katarak bir seferberlik içerisinde çalışma ve gayretimizi çoğaltmalı. Kur`an-ı yaşantımızla Kur`anın sahipsiz olamadığını Kur`an düşmanlarına göstermeliyiz." dedi.

 

Kur`an Düşmanlarına Verilecek En Güzel Cevap
Açıklamasının devamında Kur`an düşmanlarına vereceğimiz en güzel cevabın hiç şüphesiz ki onu anlamak ve yaşamak olduğunu kaydeden Altun, "Uğruna nice bedeller, nice başlar kurban edilen Allah`ın kelamını canımızdan da daha çok korumaya, onun için her şeyimizden vazgeçmeye hazır olduğumuzu Kur`an Nesli olarak ilan ediyoruz. Genç yaşlı, erkek, kadın nurlu bir kervan gece gündüz demeden Kur`an için yollara koyulmuş, onun sevgisi kalplere nakşolunup kazıtılmıştır. Kur`an`a sevdalı, ona âşık kendini ona feda etmeye hazır bir neslin geldiği müjdesini Kur`an düşmanlarına vermek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Zaman Kur`an`ın öğretileri ve ölümsüz mesajı etrafında birleşme zamanı olduğuna değinen Altun, "İslam ümmetinin ihtilafı, dağınıklığı ve parçalanmışlığı küfür cephesinin iştahını kabartmaktadır. Bundan dolayı İslam ümmeti biran önce kendine gelmeli, aralarında var olan ihtilafları Kur`an`ın rehberliğinde çözüme kavuşturarak birlik ve vahdet ile dirilmelidir." diye konuştu.

Altun, Kur`an`ın ayetlerinden örnekler vererek, "Gönüllerimizin şifası olan Kur`an`ı okumayı ve hayatımızı ona göre düzene koymaya söz veriyoruz. Bir ömür boyu hidayet üzere kalmayı ve başkalarının hidayetine vesile olmak için Rabbimizin yardımını umuyoruz. Ve ahirette Kur`an`ın şefaati ile Allah`tan rahmet ve bağışlanma diliyoruz." diye açıklamasını bitirdi.(Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir