• DOLAR 32.371
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2325.83
  • ...
Ahırlar Şehir Merkezinin Dışına Çıkarılsın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Sabri Yılmaz, yaşanan depremlerden sonra ahırların kent merkezinin dışına çıkarılmasını istedi. Ahırların şehir merkezinde olmasının büyük sorun teşkil ettiğini ifade eden Yılmaz, bunun sadece kendilerinin değil tüm Van`ın sorunu olduğunu anlattı. Yılmaz, \"Bizim en az 5 bin dönümlük bir araziye ihtiyacımız var. Geçmiş dönemdeki destekleri nedeniyle Zahir Kandaşoğlu`na teşekkür ediyoruz. Sorunların giderek arttığını öne süren Yılmaz, Kandaşoğlu`ndan destek istedi.

\"Kış Gelmeden Besiciler Ve Et Üreticileri İçin Tahsisi Yapılmalı\"
Görüşme ile ilgili konuşan (VATSO) eski başkanı Kandaşoğlu, 23 Ekim ve 9 Kasım depremleri nedeniyle et üreticilerinin çok zor durumda kaldığını söyleyen Kandaşoğlu, Depremler nedeniyle şehir içinde bulunan ahırların ağır hasar aldığını belirterek, kış gelmeden besiciler ve et üreticileri için şehre yakın acil yer tahsisinin yapılması gerektiğini vurguladı.

Soğuklar bastırmadan acil çare bulunmasını isteyen Kandaşoğlu, valilik, belediye, sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarının et üreticilerine gereken desteği vermeleri gerektiğinin altını çizdi.

Destek verilmemesi halinde Van`da hayvancılığın büyük darbe alacağını öne süren Kandaşoğlu, \"Eğer hayvancılara gereken destek verilmezse adeta facia yaşanır. Bölgede hayvancılık bitme noktasına gelir. Bu üreticiler Van`daki kasaplara et sağlamaktadır.

Bunun için gereken ne varsa yapmaya hazırız. Bu anlamda birliğin yanında yer aldığımızı belirtmek istiyorum.\" dedi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir