• DOLAR 32.746
  • EURO 35.026
  • ALTIN 2506.529
  • ...
Mersin`den Kıbrıs`a TÜBİTAK Desteği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mersin Üniversitesi işbirliği ile \"Lisans ve Lisans Öncesi Öğretmen ve Öğrencilere Yönelik Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı\" kapsamında TÜBİTAK tarafından düzenlenen Bilimsel Proje Danışmanlığı Kursunun üçüncü ve son dönemi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde yapıldı.

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde görev yapan Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Bilgisayar, Felsefe, Tarih, Coğrafya ve Felsefe Grubu öğretmenleri arasından seçilen 100 kursiyerin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Projenin tamamlanması nedeni ile yapılan belge töreninde KKTC Genel Orta Öğretim Dairesi Müdürü Mehmet Kortay, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Müdür Yardımcısı Kamil Çelebiyılmaz, Proje Koordinatörü Soner Yurtdaş ve Mersin Üniversitesi Akademisyenleri Prof. Dr. Ülkü Çömelekoğlu, Doç. Dr. Serap Yalın, Doç. Dr. Kenan Söğüt, Doç. Dr. Ayşe Azman hazır bulundu.

 

Belge töreninde bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Gül, Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK`ın bilim insanı olma potansiyeline sahip öğrencileri keşfetmek amacı ile etkin çalışmalar yürüttüğünü, bu kapsamda ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik bilimsel proje hazırlama yarışmaları düzenlenmekte olduğunu söyledi.

 

Bu projelerle, amaçlarının öğretmenleri başarıya götüren yolculukta yalnız bırakmamak olduğunu vurgulayan Gül, \"TÜBİTAK tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma proje Yarışması Bölge Sergisi, sekiz bölge merkezi ile KKTC katılımıyla Adana`da yapıldı ve Mersin 12 birincilikle bölge birincisi olarak Ankara`ya gitmeye hak kazandı.\" dedi.

 

Ankara`da düzenlenen final sonucunda ise finallere katılan 12 projeden 1 tanesi birincilik ve 4 tanesi teşvik ödülü almaya hak kazandığını belirten Gül, Mersin`in geçen yıl 10 proje ile Bölge Birincisi olduğunu kaydetti.

 

Bilimsel Proje Danışmanlığı Kursu ile TÜBİTAK Adana Bölge Merkezi İllerinde Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Bilgisayar, Felsefe, Tarih, Coğrafya ve Felsefe branşında görev yapan öğretmenlere TÜBİTAK Orta Öğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması çerçevesine uygun bilimsel araştırma projesi yürütebilme ve proje danışmanlığı yapabilme becerisi kazandırılması amaçlandı.

 

TÜBİTAK tarafından desteklenen proje çerçevesinde bugüne kadar 300 öğretmene 4`er günlük 3 dönem halinde eğitim verildi. Projenin birinci ve ikinci dönem kursiyerleri Adana, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Mersin, Karaman, Kilis illerinde görev yapan Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Bilgisayar, Felsefe, Tarih, Coğrafya ve Felsefe Grubu öğretmenlerinden oluştu. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir