• DOLAR 32.502
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2429.585
  • ...
4+4+4 Sistemine Karşı Eğitimciler Ankara`ya Yürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Eğitim-Sen binasının önünden öğretmenler evinin önüne kadar yürüyüş yapan eğitimciler, orada basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını Eğitim-Sen Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Mustafa Ecevit okudu. 10 Eylül Pazartesi günü ilkokul 1. sınıfların okula başlaması ile 2012-2013 eğitim öğretim yılının başladığını hatırlatan Ecevit, "Geçtiğimiz dönemlerde her yıl yaklaşık 1 milyon 200 bin çocuk birinci sınıfa başlıyorken, 4+4+4 düzenlemesi ile okula başlama yaşının düşürülmesiyle birlikte bu yıl otomatik olarak kaydı yapılan öğrenci sayısı 2 milyon 313 bin 888 olmuştur. Burada 60-66 ay arasındaki çocukların da otomatik kaydı yapılmıştır" dedi.
 
Ecevit, "60-66 ay yaş grubundaki çocukların okula başlamalarının velilerinin isteğine bırakıldığı söylenmiş olmasına karşın 60-72 ay arasındaki bütün çocukların kaydının otomatik olarak yapılması dikkat çekicidir" dedi. Ecevit devamla, "60-66 ay arasında çocukları olan velilere "çocuğunuzun okula başlamasını istemiyorsanız dilekçe verin" diyen Bakanlık, bu uygulamadan haberdar olmayan yüz binlerce velimizi ise adeta aldatmaktadır" şeklinde konuştu.
 
Okulların Alt Yapısı 4+4+4`e Hazır Değil
Türkiye`de okulların fiziki altyapı sorunları yaşadığını vurgulayan Ecevit, "Her eğitim-öğretim yılında yaşanan fiziki altyapı ve donanım sorunları eğitimin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesini engellemektedir. Geçtiğimiz yıllarda mevcut haliyle bile son derece yetersiz olan okulların mevcut fiziki yapı ve donanım eksikliklerine rağmen 4+4+4 sistemine geçilmiştir" diye kaydetti.
 
Ecevit son olarak, mevcut ilkokulların, fiziki altyapıları itibariyle 8-9 yaşındaki çocukların fiziki durumuna uygun olarak yapıldığını ifade ederek, "Birinci sınıflar ile 5, 6 ve 7 yaş grubu öğrencilerin bir arada okumasının uygun olmadığı bilinmesine rağmen, bunun için gerekli önlemler alınmamıştır. Okullarda 5 ve 6 yaş çocukların boylarına uygun sıra, sandalye, tuvalet ve lavabo yoktur. Okulların giriş çıkışları, merdiven basamaklarının yüksekliği, özellikle 60-71 ay aralığındaki çocuklara göre değildir" açıklamasını yaptı. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir