• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Minikler İlk Haftanın Heyecanını Yaşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Yeni eğitim sezonu ilkokulların birinci sınıfları için başladı. 2012-2013 eğitim ve öğretim sezonuna 10 Eylül`de başlayan minikler, velileri eşleğinde okula getirildi. Tüm öğrenciler için 17 Eylül`de başlayacak eğitim sezonuna birinci sınıfların bir hafta erken başlamasının sebebi ise, miniklerin hem ilk defa ailelerinden ayrılacak olması, hem de okul ve öğretmenlerini tanıması için yapıldığı belirtiliyor. Öte yandan bu yıl ilk defa okula başlama yaşının 66 aya çekilmesi kimileri tarafından tartışma konusu olmuştu. İşte bu tartışmalar arasında okula velileriyle giden minikler okullarını görüp öğretmen ve yeni arkadaşlarını tanırken, velilerde okul yönetimleri tarafından yeni müfredatla ilgili bilgilendirildi.

Öğrencilere Okulları Tanıtılırken Veliler İse Bilgilendirildi
İlk gün çocuğuyla beraber okula gelen öğrenci velisi Cahit Dağhan, okul yönetimi tarafından çocukların bir hafta boyunca sadece saat 10 ile 12 arasında okula alınacağı konusunda bilgilendirildiklerini ifade etti. Okulun ilk gününde yaşadıklarını anlatan Dağhan, \"İlk gün öğretmenler çocukları sınıflarına götürerek yerlerini öğrenmeleri için yardımcı oldu. Bu arada müdür bey de bizleri bilgilendirmek üzere toplantıya çağırdı. Müdür bey, toplantıda okullarının bu döneme hazır olduğunu, gerekli fiziksel şartların düzenlemesini yaptıklarını aktardı. Daha sonra da her öğretmen kendi öğrencileri ile tanışmak için bir araya geldi. Ardından öğretmenler öğrencilerini alıp sınıflarına götürdü. Okulun ilk haftasında miniklerin saat 10 ile 12 arasında okula gideceğini belirttiler. Bu da çocukların okulu tanıyıp alışması için milli eğitimin yeni bir uygulaması olsa gerek. Çünkü çocuklara okul tanıtılıp sevdirilirken, biz velilerin de, 4+4+4 uygulaması ve diğer uygulamalar hakkında bilgilendirileceğimizi ifade etti okul yönetimi. Şimdiye kadar yapılan uygulamaların ve yapılan bilgilendirmelerin faydalı olduğuna inanıyorum\" dedi.

 

Basında Çıkan Haberler Abartılı
Basında yaş ile ilgili çıkan haberlerin abartılı olduğunu ifade eden Dağhan, \"Okul yetkilileri yaş olarak 2006 ile 2007 doğumlu öğrencileri alıyorlar. 60 ile 66 ay arası öğrencilerin gelmemesi durumunda velilerin herhangi bir rapor almaları gerekmediğini söylediler. Oysa basında 60-66 ay olarak geçiyordu. Ama öyle bir durum yok. Sadece 66 ay ve üstündekilerin kayıt yapmaları gerekiyor. 66 ayın üzerindekiler eğer kayıt yapmazsa fiziksel ve zihinsel yönde rapor almaları gerektiğini belirttiler\" şeklinde konuştu.

 

Öğretmen Gözetiminde Olduğu Sürece Bir Şey Olmaz
Milli Eğitim Bakanlığı`nın yeni yaş uygulamasını yerinde bulduğunu ifade eden öğrenci velilerinden Esra Sercan, \"Çocuğum 60 aylık. Küçük olmasına rağmen yapabileceğine inanıyorum. Çocuğunun yapamayacağına, zorlanacağına inanan velilerin de çocuklarını zorlamasını doğru bulmuyorum. Bence genel olarak alışacaklar ama aralarında alışamayacak birkaç kişi belki çıkacaktır. Velilerin de çocuklarını anlayıp yollamaması gerekiyor. Birinci sınıf çocuklara yönelik yeni yaş uygulaması bence gayet yerinde oldu. Çocuk zaten 3,5 yaşından sonra kendi işini yapabiliyor ki yapmalıdır da. Anne ve babalar bunu çocuklarına öğretmeli\" diye konuştu. Kendi çocuğunun henüz 5 yaşında olduğunu belirten Esra Hanım çocuğunu işaret ederek, \"Bu yaştaki çocuk da kendi işini yapabilir ve öğretmen gözetiminde olduğu sürece bir sorun olmaz\" dedi.

 

Astronot Olacağım
Öte yandan okula başlama sevinci yüzünden okunan Esra hanımın minik oğlu Ömer Faruk, \"Okul güzel, beğendim. Okuyup astronot olmak istiyorum\" diyerek gelecek hayalini paylaştı.

 

Çocuğuyla birlikte okula ikinci gün gelen öğrenci velisi Fatma Cengiz ise, şimdilik herhangi bir problemle karşılaşmadıklarını söyledi. Fatma Cengiz, \"Şu anda herhangi bir problemle karşılaşmadık. Çocuğumu anaokuluna da gönderdiğim için biraz alışkın. Benim çocuğum 7 yaşında. Gerek okulla, gerekse arkadaşlarıyla uyum sağlayabileceğine inanıyorum\" dedi.

Annesini doğrularcasına rahat duruşuyla dikkat çeken Fatma Cengiz hanımın oğlu Ömer Faruk da okulunu sevdiğini söyledi. (Erkan Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir