• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
YHT, Yurt Bulma Çilesini Bitirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Ankara-Konya ve Ankara-Eskişehir hattında hizmet veren YHT`nin, öğrenciler başta olmak üzere, YHT`nin sefer yaptığı bir ilden diğer illere her gün gidip gelenler için başlattığı abonman kartı uygulaması yoğun ilgi görüyor.

Uygulamayla ailesi Ankara`da yaşayan ancak Konya`da veya Eskişehir`de öğrenim gören bir üniversite öğrencisi, ayda sadece 275 lira ödeyerek, öğrenim gördüğü kentte barınma için ödeyeceği masraflardan tümüyle kurtulabiliyor.

Abonman kartı uygulaması, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Yüksek Hızlı Tren`in ulaştığı kentlerde bilboardlarda, ``YHT Kart geldi, yurt bulma çilesi bitti`` sloganıyla duyurulmaya başlandı.

YHT Kart hizmetinden 26 yaş ve daha küçük olanlar ayda 275 lira, büyükler ise 385 lira ödeyerek yararlanabiliyor. Ekonomi sınıfında yolculuk eden YHT Kart sahipleri, 10 lira fark verdikleri takdirde Business Class`ta seyahat edebiliyor.

Konya YHT Konya Gar Müdürü Yalçın Tekkalmaz, YHT Kart`a yoğun ilgi olduğunu anlattı ve şunları kaydetti:

``Öğrenciler, YHT Kart`ı, başka bir şehirde kiralık ev tutmaya tercih ediyor. Konya-Ankara arasında her 2 saatte bir karşılıklı seferimiz var. Yer konusunda hiçbir kısıntı yok. Yolcu sınırlaması olmadan dileyen herkese abonman kartı veriyoruz. Abonmanı olan Ankara`dan aktarmalı olarak Eskişehir`e de gidebiliyor. Pek yakında Konya-Eskişehir direkt YHT seferlerimiz de başlayacak. Böylece örneğin, evi Eskişehir`de olan ancak Konya`da eğitim gören bir üniversite öğrencisi, bugün Ankara-Konya arasında olduğu gibi, sabah gelip akşam ailesinin yanına dönebilecek.``

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir