• DOLAR 32.367
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.236
  • ...
Abbas`a Borçlarını Öde Talimatı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

El-Hammuri, dün (10 Eylül Pazartesi) Ramallah yönetimi Sağlık Bakanı Hani Abidin ve beraberindeki heyet ile Ürdün`ün başkenti Amman`da görüştü.

Filistin Özerk Yönetimi`nin Ürdün`deki özel hastanelere biriken borcunun özel hastaneler için büyük bir yük oluşturduğunu söyleyen El-Hammuri, 30 milyon Ürdün dinarını (yaklaşık 42.4 milyon dolar) geçen borcun en kısa sürede ödenmesini talep etti.

El-Hammuri, Ürdün Özel Hastaneler Derneği üyesi hastanelerin Ramallah yönetimi Sağlık Bakanlığı tarafından tedavi için söz konusu hastanelere sevk edilen Filistinli hastalara verdiği sağlık hizmetlerinden ve gösterdiği kolaylıklardan bahsederek, Filistin halkının direnişini desteklemek için gerekli yardımın yapıldığını ve hastalara destek olunduğunu söyledi.

İflasın eşiğindeki Filistin Özerk Yönetimi ve Ramallah`taki gayrı meşru hükümet bugünlerde bir yandan ekonomik krizle, bir yandan da her gün daha da artan hayat pahalılığını protesto gösterileriyle boğuşuyor. Mahmud Abbas ve Selam Feyyad yönetimlerinin yolsuzluklarından bıkan öfkeli halkın patlama noktasına geldiği bildiriliyor.

Filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir