• DOLAR 32.565
  • EURO 34.886
  • ALTIN 2430.335
  • ...
 TSK Kılıçdaroğlu`na Dava Açıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Erdoğan, hükümet olarak kendilerinin de yargı yolunu açık tuttuklarını söyledi.

Azerbaycan`a hareketinden önce Ankara Esenboğa Havalimanı`nda basın toplantısı düzenleyen Başbakan Erdoğan, Afyon`daki patlama konusunda kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

KILIÇDAROĞLU`NA DAVA AÇILACAK

Afyonkarahisar`daki patlamaya ilişkin sabotaj iddiaları da hatırlatılan Erdoğan, "İhmal mi sabotaj mı bununla ilgili bütün değerlendirmeler idari ve adli yargının yaptığı çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar bitmeden yapılacak açıklamaların hepsi boştur. Böyle bir açıklamayı yapmak adeta durumdan bir şeyler çıkarma gayretidir. Bunlar da hele hele böyle bir olayın arakasında bu tür açıklamaları yapmak, aileleri yaralayacağı gibi milletimizi de yaralamaktadır." diye konuştu.

Ardından Kılıçdaroğlu`nun açıklamalarına değinen Başbakan Erdoğan, "Anamuhalefet partisinin lideri dün bir gazetede çıkan fakat sonra kendisinin açıklamıyor, cevapsız bırakıyor `yüzde 99 sabotaj` diyor ve kendilerini Genelkurmay İkinci Başkanı aradığında da verdiği cevapta da `konu ile açıklama yapacağını böyle bir şey söylemediğini` biz oralardan duyuyoruz. Hakkında böyle bir şey var. Çık `böyle bir açıklama yapmadım` de. Eğer yaptıysan işte bazı komutanlardan bilgi aldık, eğer böyle bir ifade varsa kim bu üst düzey komutan bunu açıkla. Böyle tutarsız samimiyetsiz ve böyle bir durumdan rant devşirmeye çalışmak gibi bir şey olabilir mi? 25 şehidimiz var, `sen bundan bir şey kazanabilir miyim?` gayretine giriyorsun. Ve `TSK`yı da buradan yaralarım` diyerek ikinci bir atış yapıyorsun. Bunlar çok yanlış şeyler." şeklinde konuştu.

Gerek hükümet gerekse de TSK`nın oturmuş yerleşik bir anlayışı olduğunu vurgulayan Erdoğan, "İdari adli bütün soruşturmalar devam etmektedir ilk andan itibaren. Böyle bir sabotaj olayını `üst düzey bir komutandan aldım` diyeceksin `yüzde 99 sabotaj` diyeceksin. Eğer size ait değilse bu; çünkü tam sayfa bir haber. Eğer size ait değilse çık yalanla. Yalanlamıyorsan o zaman sen bunu söyledin. Tabiî ki burada haklı olarak TSK`nın da böyle bir iftira karşısında yapması gereken yargı yoluna gitmektir ve gidecektir. TSK yargı yoluna gidecektir. Biz de hükümet olarak yargı yoluna ayrıca açık tutuyoruz. Hükümetiyle muhalefetiyle bu konuda duyarlı olmazsak ülkede birlik ve beraberliği sağlayamayız." ifadelerini kullandı.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir