• DOLAR 32.574
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2425.443
  • ...
Başörtülü Öğrenci Velileri Beraat Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - 2011-2012 Eğitim öğretim yılı boyuncu başörtülü oldukları gerekçesiyle birçok okulda onlarca öğrenci okul idarecileri tarafından okullarına alınmadı.
 
Okul idarecileri tarafından zorunlu eğitim hakları yok sayılan öğrenciler ile velilerinin tüm yasal girişimleri sonuçsuz bırakılmakla kalmadı; haklarında davalar açıldı.
 
Pakize Kemal Öğücü İlköğretim Okulu Öğrencileri Zeynep-Zehra Kütükçü`nün babası Hüseyin Kütükçü ile Selva Arslan isimli öğrencinin babası Mahmut Arslan`a açılan davanın son duruşması bugün yapıldı.
 
Gaziantep 3. Sulh Mahkemesinde görülen davaya, sanıkların avukatı Şaban Dalgın başka bir duruşma nedeniyle katılmazken, sanıklar Hüseyin Kütükçü ve Mahmut Arslan hazır bulundu.
 
Aylarca başörtülü kız öğrencileri okula almayarak eğitimi haklarını gasp ettiği halde daha önceki duruşmalarda mahkemede müşteki olarak bulunan Pakize Kemal Öğücü İlköğretim Okulu eski müdür yardımcısı Halil Bostancı ise son duruşmaya gelmedi.
 
Mahkeme heyeti, başörtülü kızlarının eğitim hakkını savunurken okul idarecileri tarafından suçlu gösterilerek haklarında dava açılan öğrenci velileri Mahmut Arslan ve Hüseyin Kütükçü`nün ayrı ayrı beraatına karar verdi. (Şefik Mert - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir