• DOLAR 32.501
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2435.481
  • ...
İstanbul`da Servis Araçları Yakın Takipte
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tatilin bitmesi ve okulların açılması ile yeniden gündeme gelen servis araçları, Arvento Mobile Systems`ın geliştirdiği `Servis Araçları Takip ve Kontrol Sistemi` sayesinde uydudan yakın takibe alındı. İstanbul Toplu Taşımacılar Birliği (İSTAB) üyesi 6.000 servis aracında uygulanan sistem sayesinde servis araçlarının hareket saati, servise binecek çocukların kaçta ve hangi noktadan alınacakları, çocukların eve varış saatleri, servis aracının duraklama noktaları ve duraklama sürelerine ilişki bilgiler anında görülebiliyor. Sistem ayrıca, servis aracına tanımlanmış olan hız limitlerinin aşılması halinde ilgili kişilere ve servis firmasına otomatik olarak alarm göndererek, uyarı yapıyor.

Okulların açıldığı bu günlerde ailelerin, haklı olarak bir tedirginlik içerisinde olduğunu söyleyen Arvento Mobile Systems Genel Müdürü Özer Hıncal, İstanbul`daki servis araçlarında kullanılan sistemin yaygınlaşması sayesinde bu tedirginliğin tamamen sona ereceğini bildirdi. Servis araçlarının takibinin internet üzerinden yapıldığına belirten Özer Hıncal, `Servis araçlarına takılan araç takip cihazları ve GPS uydularından alınan veriler sayesinde, servis araçlarının bütün hareketleri, servis saatleri dahilinde konuyla ilgili kişi ve birimler tarafından takip ve kontrol ediliyor. Veliler ve okul müdürleri internete bağlanabildikleri her yerden, servis araçlarını izleyebiliyor` dedi.

HIZ LİMİTİNİ AŞAN YANDI

Sistemin, servis aracına tanımlanmış hız limitlerinin aşılması halinde ilgili kişilere ve servis firmasına otomatik olarak alarm gönderdiğini belirten Özer Hıncal, bu sayede; hız ihlali yapan servis aracı şoförünün anında uyarıldığını söyledi. Özer Hıncal, `Bunların yanı sıra servislerin, iş, okul ve ev arasında izleyeceği yolun sisteme tanımlanması halinde, izlenebilecek en kısa rota, sistem tarafından otomatik olarak çizilebiliyor. Bu sayede, olası rota ihlalleri kontrol ediliyor. Sistem, istenildiğinde servis aracı eve yaklaştığında kişinin cep telefonuna SMS göndererek, gereksiz yere dışarıda beklenmesini de önlüyor. Sistem hem servis firmaları hem de servis hizmetini alan okullar ve veliler açısından can güvenliğinin sağlanmasının yanı sıra, araçların kilometre bilgilerinin takip edilebilmesi ve servis firmalarının performanslarının ölçümü açısından da oldukça önemli veriler sunuyor.

İHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir