• DOLAR 32.565
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2416.87
  • ...
Kantin Denetimleri Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Çevre Sağlığı Müdürlüğü ekipleri okulların kantinlerinde genel temizlik, gıdaların son kullanma tarihleri, gıda maddelerinin muhafazası, çalışan personelin temizliği, çalışanların sağlık muayene kartları ve fiyatlarla ilgili eksik olup olmadığı konularında denetim yaptı.

 

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, okulların açılmasıyla birlikte öğrencilerin temizlik koşulları sağlanmış, gıda güvenliği açısından risk taşımayan ürünleri almalarının çok önemli olduğunu ifade ederek, \"Tost, döner, sandviç gibi kantinlerde hazırlanan gıda maddeleri insan sağlığı açısından yüksek risk taşıyabiliyor. Öğrencilerin ve tabi ki velilerimizin herhangi bir olumsuzlukta belediyenin zabıta müdürlüğü telefonundan bize ulaşmalarını istiyoruz. Çocuklarımızın sağlığıyla oynayanlara kesinlikle izin vermeyeceğiz\" dedi.

 

Yapılan denetimler sonucu eksiklikleri bulunan kantinlere tebligat verildi ve yasal işlemler başlatıldı. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir