• DOLAR 32.331
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2284.383
  • ...
Diyarbakır`da 3 İlçede Polise Saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Silvan karayolu üniversite kavşağında ise, saat 00.30 sıralarında bir polis aracının geçişi sırasında patlama meydana geldi.

VALİ TOPRAK`TAN AÇIKLAMA

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, yaptığı açıklamada, Hani ilçesi Topçular kesiminde PKK`lilerin yola mayın döşedikleri ve yol kestikleri ihbarı üzerine jandarma ekiplerinin, helikopterlerin desteğinde operasyon gerçekleştirdiğini bildirdi.

Daha sonra saat 22.30 sularında Hani ilçe merkezindeki Tabur Komutanlığı`nın değişik noktalarında bulunan termal kamera görüntülerinden ilçeye PKK`lilerin girdiğinin tespit edildiğini belirten Toprak, "Bunun üzerine tüm güvenlik birimleri teyakkuza geçirildi. İlçe Emniyet Amirliği`nin karşı sokağında belediyeye ait metruk bir binaya gizlenmiş PKK`lıların tespit edilmesi üzerine çatışma yaşandı. Çatışmada ilk belirlemelere göre 3 PKK`lı ölü ele geçirildi. Havadan ve karadan başlatılan geniş çaplı operasyon sürüyor" dedi.

Vali Toprak, Dicle ilçesinde ise devriye görevi yapan zırhlı araçlara yönelik saat 01.00 sularında saldırı gerçekleştiğini anlatarak çıkan çatışma sonrasında saldırganların kaçtığını, herhangi bir can kaybının yaşanmadığı olayda güvenlik birimlerine ait bir aracın zarar gördüğünü kaydetti. Toprak, ilçe çevresinde geniş çaplı operasyon başlatıldığını sözlerine ekledi.

Öte yandan, Diyarbakır kent merkezinde Silvan yolu üzerindeki Polis Meslek Yüksekokulu yakınlarında devriye görevi yapan bir polis aracına patlayıcı atıldı. Olayın anons edilmesi üzerine emniyet güçleri teyakkuza geçirildi. Polis, saldırganların yakalanması için çalışma yürütürken çevre güvenliğinin alınmasının ardından Olay Yeri İnceleme ekipleri, patlayıcı türünün belirlenmesi için inceleme başlattı. Kaynak: Ajanslar

Bu haberler de ilginizi çekebilir