• DOLAR 32.498
  • EURO 34.759
  • ALTIN 2488.776
  • ...
Artık Trafikte Herkes Aynı !
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kolluk kuvvetleri ile ticari araç sürücülerinin trafikte emniyet kemeri takmama muafiyeti son buluyor. Karayolları Trafik Yönetmeliği`nde yapılacak değişiklikle polis ve asker ile şehir içinde taksi, dolmuş ve otobüs sürücüleri kemer takacak. Kemersiz, polise yakalanan 72 TL ceza ödeyecek.

"TRAFİKTE HERKES AYNI"

Başbakan Tayyip Erdoğan Erdoğan`ın 30 Mayıs 2012`de Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu 3`üncü toplantısındaki, "İster bakan, ister sokaktaki herhangi bir vatandaş, trafik kuralları karşısında herkesin hükmü aynıdır" sözlerinden sonra harekete geçildi. Emniyet Genel Müdürlüğü, 18 Temmuz 1997`de yayınlanan Karayolları Trafik Yönetmeliği`nin, "Sürücülerin ve yolcuların koruyucu tertibat kullanma mecburiyeti"ni düzenleyen 150. maddesinde değişiklik yapılması için düğmeye bastı. Emniyet kemerindeki "imtiyazın" kaldırılması Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı`na da girdi. 10 yıllık Eylem Planı`nda, "Güvenlik nedeniyle yetkili kurumlarca alınan tedbirler dışında; trafik kurallarına uyma konusunda herkes eşit olacak, kamu vicdanını rahatsız edecek farklı uygulamalardan kaçınılacak ve emniyet kemeri kullanımındaki muafiyetler kaldırılacaktır" denildi.

UYMAYANA CEZA YAZILACAK

Karayolları Trafik Yönetmeliği`nde yapılan değişiklik önümüzdeki günlerde Resmi Gazete`de yayınlanarak yürürlüğe girecek. Değişiklikle birlikte görevli olsa dahi emniyet kemeri takmayan genel kolluk (askerpolis) görevlilerine, şehir içlerinde yolcu taşımacılığı yapan taksi, dolmuş, otobüs (belediye-özel halk otobüsü) sürücülerine Trafik Kanunu`nun 78/1-a maddesi uyarınca 72 TL ceza kesilecek. Cumhurbaşkanı, Başbakan, gibi devlet büyüklerinin güvenliğini sağlayan koruma ekipleri de emniyet kemeri takacak. Karayolları Trafik Yönetmeliği`nin 150. maddesi revize edilecek. Değişiklikten sonra emniyet kemeri takmayan herkese ceza yazılacak. Sabah

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir