• DOLAR 32.502
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2429.585
  • ...
Müslüman Hükümlüyle İlgili Çarpıcı İddia
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

12 yıl önce girdiği cezaevinde kaptığı hastalık nedeniyle, cezaevi yönetimince diğer mahkumlardan ayrı hücreye konulan Yasin Demir, adeta ölüme terk edildiği öğrenildi.

“EŞİM ANKARA’DA, BİZ İSTANBUL’DAYIZ”

Kendilerinin İstanbul’da, eşinin ise Ankara’da tutulduğunu ifade eden Semiha Demir, çocuklarıyla birlikte her ay Sincan’a eşini ziyaret etmek zorunda bırakıldığını, ölümcül hastalığa yakalanan eşinin tahliye edilmemesinin ve kendilerinden uzak bir yerde tutulmasının kasıtlı olduğuna dikkat çekti.

"CUMHURBAŞKANI’NA DEFALARCA DİLEKÇE YAZDIK"

Eşinin hastalığı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’e defalarca dilekçe yazdığını ve her seferinde olumsuz yanıt aldıklarını kaydeden Semiha Demir, Gül’ün Güler Zere ve diğer hasta mahkumların lehine kullandığı af yetkisini eşi içinde kullanmasını istedi.

ÇAĞRI TV CANLI YAYININDA SORULARI CEVAPLANDIRDI

Çağrı TV ana haber bülteninde verilen haberin ardından Yunus Emiroğlu’nun sorularını yanıtlayan Semiha Demir, eşinin 27 Ekim 2000 tarihinde tutuklandığını, 12 yıldır cezaevinde kalmasının rahatsızlığını arttırdığını söyledi.

Eşinin cezaevinin mevcut şartlarında, beton zemin üzerinde tedavi edilmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Demir, baba hasretiyle kavrulan çocuklarının 12 yıldır yol gözlediklerini belirtti.

Eşinin rahatsızlığının Cezaevine girmesinden yaklaşık bir yıl sonra başladığını anlatan Demir, zamanında tedavi edilmeyişinin hastalığı kronik hale getirdiğini, şimdi ise ölümcül bir hastalıkla karşı karşıya olduklarını hatırlattı. Doktorların eşine hastalığının tedavi edilemez olduğunu söyledikleri halde, raporlara, “iyileşecek, tedavi görmektedir” şeklinde geçildiğini iddia eden Demir, Cumhurbaşkanı’na yaptıkları başvuruların bu yüzden sonuçsuz kaldığı söyledi.

“ÖLÜMCÜL HASTAYI TEK KİŞİLİK HÜCREDE TUTMAK İNSANLIĞA SIĞAR MI?”

“Allah’tan korksunlar, Peygamber’de utansınlar. Bu şekilde ölümcül bir hastalığa yakalanan birini tek kişilik hücrede tutma insanlığa sığar mı” diyerek Adalet Bakanlığına ve diğer yetkililere sitem eden Demir, her şeye rağmen eşinin Namazlarını aksatmadığı aktardı.

“BÖYLE HASTALARI ORADA TUTMASINLAR”

Son sözleri sorular Semihe Demir’in sadece kendi eşiyle ilgili çağrıda bulunmak yerine, ağır hasta olan tüm mahkumların kalan ömürlerini aileleriyle geçirmesi için yetkililere çağrıda bulunması, bencillik hastalığının mütedeyyin insanlardan uzak olduğunu ortaya koydu.

CHP HEYETİ ‘DERHAL SERBEST BIRAKILMALI’ DEMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere bundan bir süre önce Yasin Demir’inde kaldığı Sincan Cezaevi`ndeki mahkumları ziyaret eden CHP heyeti, yaptıkları incelemenin ardından kamuoyuna duyurdukları raporda derhal tahliye edilmesi gereken mahkumlar arasında Demir’de yer almıştı.  Hürseda Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir