• DOLAR 32.334
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2296.392
  • ...
Mersin Orman Müdürlüğü`ne 2 Milyon TL Ödenek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN- Mersin Orman Bölge Müdürlüğü OR-KÖY çalışmaları için, Mersin Orman İşletme Müdürlüğü, Aslanköy İşletme Şefliği Tırtar Köyünde, Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, OR-KÖY Şube Müdürü Murat Yörük, Mersin Orman İşletme Müdür Yardımcısı Uğur Temel, Şube Mühendisi Abdullah Aktaş, Orman İşletme Şefi Volkan Demir ve Tırtar Köylüleri ile bir araya geldi. Güneş Enerjisi ve Dam Örtülüğü (çinko) kredileri yerinde incelendi, Güneş Enerjinin teknik özellikleri anlatıldı

Mersin Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer yaptığı açıklamada;\"Odun tüketimini azaltmaya yönelik sosyal amaçlı Güneş Enerjisi ile su ısıtma sistemi kredisi Türkiye de ilk defa, 2004 yılında Değnek köyümüzde başlamıştır. İlk kez bu şekildeki projeyi Mersin uygulamıştır. Bakanlığımız ve Orman Genel Müdürlüğümüzün hedef ve politikalarında ön sıralarda yer alan bu çalışmalarımız, yöre insanımızla kurumumuz arasında ortak yaşama ve kader birliğini ortaya koyma noktasında güzel bir örnek teşkil etmektedir. Köylülerimizi bu çalışmalarımız sevindirmekte ve bizlerde mutlu olmaktayız.

OR-KÖY şubemizin 2012 yılında 2.000.000 TL. ödeneği bulunmaktadır. Bu ödeneğin 500,000 TL`si sosyal amaçlı krediler için kullanılacaktır. Tırtar köyünde 67 aileye dam örtülüğü kredisi (çinko) 25 aileye de güneş enerjisi kredisi verilecektir. Bu proje tamamlandığında, toplam 68 aileye güneş enerjisi kredisi vermiş olacağız\" dedi. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir