• DOLAR 32.522
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2434.511
  • ...
Taksici ve Dolmuşçulara Vergi Şoku
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN-Maliye Bakanlığı yeni vergi yasasında, bir emekliler şehri olan Mersin`i İstanbul, Ankara, İzmir gibi ekonomisi ve ticaret hacmi yüksel il olarak değerlendirdi.

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı konuyla ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı: \"Halkını emekli ve dar gelirli insanların oluşturduğu Mersin`de ticari araçlar günlük yakıt masrafını bile çıkaramadığı gibi on binlerce liralık aracının amortismanından çok evinin günlük nafakasını nasıl çıkaracağım düşüncesi ile iş yaşamını sürdürmeye çalışmaktadır.

Taksici ve dolmuşçu esnafımız bu durumdayken bir de yazar kasa fişi vermek, fatura kesebilmek için bir muhasebeci tutmak zorunda kalacak defter tasdiki, her ay KDV beyannamesi, üç ayda bir \"geçici vergi beyannamesi\" verip vergi ödemek zorunda kalacaktır.

Taksici ve dolmuşçu esnafının bu kadar yükü kaldırıp, kaldıramayacağı araştırılmadan çıkarılmak istenilen bu yasaya göre de defteri kaybeden esnafa 18 aydan 3 yıla kadar hapis cezası, vermediği her fiş içinde 180 lira \"özel usulsüzlük cezası\" öngörülmektedir.\" dedi.

Kanunun içeriği hakkında bilgi edinen Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, \"Yılsonunda yasalaşarak taksici ve dolmuşçu esnafını basit usulden gerçek usule geçirecek olan yasa tasarısının taksici ve dolmuşçu esnafına \"işi terk et, sen yaşama\" demek olduğuna dikkat çekti. Konuyu kısa adı TŞOF Olan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu ile ortak hareket ederek maliye bakanlığınca tekrar görüşülmesini önereceklerini, bunun içinde her sorunlarına çözüm üretme gayreti içinde olan ekonomi bakanı Zafer Çağlayan`dan yardım talep edeceklerini ile belirtti. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir