• DOLAR 32.37
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.24
  • ...
Miniklerin Hevesi Kursakta Kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - İlköğretime başlayacak öğrencilerin uyum problemini ortadan kaldırmak için uygulanmaya konulan birinci sınıfların okula bir hafta erken başlaması uygulaması Van`da tam anlamıyla uygulanamadı.

 

Sabahın erken saatlerinde çocuklarının elinden tutan bazı veliler, çocuklarını okula götürerek onları uyum sürecinin ilk gününde hem okulları ile hem de arkadaşlarıyla tanıştırmak istedilerse de, okul inşaatlarının devam etmesi ve güçlendirme faaliyetlerinin okulların başladığı bu güne kaymasından dolayı bu isteklerini gerçekleştiremediler.

 

Çocuğunu ilk gün okula getiren velilerden Mehmet Çubukçu, \"Kızlarımı bu gün okula getirdim. Sınıfları öğrenelim istedik. Depremden dolayı çocuklarımı başka şehre götürmüştüm. Fakat gelip gördük ki, okullar daha açılmamış. Çalışmalar bu şekilde devam ederse bayağı zorlanacağız herhalde. Çocuklarımız daha başlayamadılar. Onların kaydını yaptık. Bugün ders yok. Okulda tadilat varmış. O yüzden başlayamadılar. Biraz bekleyecekler. Daha nakiller de açılmadı. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız.\" dedi.

 

Okula yeni başlayan ve büyük bir heyecanla okula gelen Keziban Aksu, \"Bir an önce okula başlamak istiyorum. Okula başlamak için geldim ama okul yokmuş. Daha önce de bu okulda kaydım vardı ama şimdi yok diyorlar. Okul açılırsa yarın başlayacağım.\" diyerek bir an önce başlamak için sabırsızlandığını söyledi.

 

Çocuğunu okula getirdiğini fakat gördüğü manzara karşısında ne yapacağını şaşırdığını dile getiren Nedim Songül ise, \"Bize 1 Ekim`de çocuğunuzu İrfan Baştuğ ya da İkinisan İlköğretim Okulu`na götürebilirsiniz dediler. Şu an çocuğumu getirdiğim İnönü İlköğretim Okulu`nun 15 Kasım`a yetiştirilmeye çalışılacağını söylediler. Hüsrevpaşa İlköğretim Okulu`nda tadilat yapılacağından dolayı buraya en yakın okullardan birisi olan 50. Yıl ilköğretim Okulu`na götürmemiz gerekiyor. Hem 50. Yıl İlköğretim Okulu hem de diğer en yakın ilköğretim okulu olan İkinisan İlköğretim Okulu tadilat halinde olduğundan öğrencilerimiz okula başlayamadı. Okul inşaatlarına ve güçlendirme çalışmalarına çok geç başladığından dolayı eğitim öğretim sezonuna yetiştirilemedi. Daha önce yetiştirileceği söylenmişti. Şu an bu çocuklar birinci sınıflar dahil 1 ekime kadar okula gidemeyecekler deniliyor.\"şeklinde konuşarak, okulların zamanında yetiştirilememesinden dolayı çocukların hayal kırıklığına uğradıklarını belirtti. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir