• DOLAR 32.587
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2492.754
  • ...

VAN - VATSO`da yapılan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferit Dağdeviren, VATSO Genel Sekreteri Ayhan Çekiç, VATSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mahmut Köroğlu, AB Proje Danışmanı Mete Günal, ABİGEM Van Direktörü Olcay Barlas`ın katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda, kurulacak olan proje için görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıda üretilecek olan elektriğinin güç dağılımının nasıl dağıtılacağı, üretilmesi planlanan 500 KW`lık enerjinin dağıtılması için bölgede bulunan altyapının yeterli olup olmadığı ele alındı.

 

\"Tekstil Kent, Yenilenebilir Enerji İle Aydınlatılacak\"
Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu`nun büyük uğraşları sonucu geçtiğimiz cuma günü ihalesi yapılan Tekstil Kent, yenilenebilir enerji ile aydınlatılması için proje hazırlandı. Yaklaşık 5 bin kişiye iş imkânı sağlayacak olan Tekstil Kent`e yatırım yapacak olan işadamlarına ücretsiz enerjiyi vermeyi hedefleyen Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile İl Özel İdaresi, TRB 2 Bölgesi olan Van Hakkari, Bitlis ve Muş`u kapsayan Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı`nın `Mali Destek Programı` kapsamında kabulü yapılan Yenilenebilir Enerji Kaynakları Kullanımının Özendirilmesi Mali Destek Programı`na başvurdu. VATSO ve İl Özel İdaresi`nin ortaklaşa hazırladığı projenin ilk toplantısı VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu Başkanlığı`ndan yapıldı.
Yenilenebilir enerji projesinin DAKA tarafından kabul edilmesiyle çok kısa bir sürede hayata geçirileceği de vurgulanan toplantıda, geçtiğimiz cuma günü ihalesi yapılan ve yapım süresi 12 ay olan Tekstil Kent, hayata geçirilene kadar elde edilecek olan enerjinin ise İl Özel İdaresi`nce kullanılacağı kaydedildi.

 

\"Tuşba Projesi Tekstil Kenti Ücretsiz Olarak Aydınlatacak\"
Hazırlanan projeye güneş anlamına gelen `Tuşba` adının da verildiği toplantıdan sonra bir açıklama yapan VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, amaçlarının Van`da kurulacak olan Tekstil Kent`e yatırım yapacak olan işadamlarına ücretsiz enerji vermek olduğunu ifade etti. Nadiroğlu, \"Bu görüşümüzü Valimiz Münir Karaloğlu ile paylaştık. Onun da destekleriyle İl Özel İdaremiz ile birlikte böyle bir proje hazırladık. Bu projemiz için AB Proje Danışmanı Mete Günal`ı Van`a davet ettik. Biz burada 500 KW`lık yenilenebilir bir enerji üretmeyi planlıyoruz. Bunu öncelikle Tekstil Kentin çevre ve sosyal mekânlarının aydınlatılması ile atık suyunun bertaraf edilmesinde kullanacağız\" dedi.

 

Tekstil Kentin faaliyete geçtiği gün çalıştırılacak olan elemanlarının eğitimlerinin tamamlanmasını hedeflediklerini söyleyen Nadiroğlu, şimdiden çeşitli projeler hazırladıklarını ifade etti. (Murat Dalgın - İLKHA)