• DOLAR 32.51
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2490.348
  • ...
Kırtasiye Telaşı Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Türkiye genelinde 2 milyona yakın öğrenci okula gidecek olması kırtasiye sektörünü sevindirdi. Kırtasiyeciler velilerin ve öğrencilerin taleplerini karşılayabilmek için harıl harıl çalışıyor. Velilere ve öğrencilere kırtasiye malzemelerinin en kalitelisini ve en uygun fiyata sunmaya çalışan kırtasiyeciler, ürün yelpazesini geniş tutuyor.

 

Konuyla ilgili görüşünü aldığımız Furkan Kitap kırtasiye sahibi Yakup Tüzün, \"Geçen senenin fiyatlarıyla satış yapıyoruz. Veliler şimdiden çocukların kırtasiye malzemesi almaya başladı. Okullar yaklaştıkça bizlerde de yoğunluk olmaya başlıyor. Bize gelen öğrenciler kırtasiye malzemesi alırken çok heyecanlı olduklarından dolayı velilerini de telaşa koyuyorlar. Allah`a hamdolsun işlerimiz iyidir. Şuan da fazla yoğunluk yok ama birkaç gün sonra kırtasiye malzemesi yetiştiremeyeceğiz\" dedi.

 

İkra Kitap Kırtasiye sahibi H. Sinan İren ise, henüz okulların 1. sınıf ve Anaokulların yeni açıldığını belirterek, \"Okullar açıldıktan sonra öğretmenler, öğrencilere listeleri dağıttıktan sonra daha fazla yoğunluk olacaktır. Şuanda satışlarımız hareketlendi. Öğrenci velileri çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun bir tempoyla alışveriş yapıyor ve tabi ki onları tatlı bir telaş sarıyor. Veliler genellikle kaliteli marka ürünler tercih ediyorlar\" şeklinde konuştu.

 

Yaz döneminde işlerinin durgun olduğunu ve okulların açılmasıyla birlikte işlerinde yoğun bir şekilde hareketliliğin olduğunu belirten İren, \"Batman`ın en büyük kırtasiyesi olarak, satışlarımız çok iyi durumdadır. Bugünden sonra çok daha fazla hareketlilik olacaktır. Çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Özellikle akşama doğru öğrenci velileri kırtasiye alışverişine çok yoğun bir şekilde ilgi gösteriyor. Şuan da satışlarımız en çok ilkokul 1. Sınıf ve Anaokulu öğrencileri yapıyor. Veliler ayın 15`inden sonra yoğun ilgi göstereceklerini bekliyoruz\" şeklinde konuştu.

 

Fiyatlarda özellikle okul döneminde öğrenci velilerine kampanya açtıkları belirtildi. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir