• DOLAR 32.584
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2428.295
  • ...
Köy İmamlığı Hem Güzel Hem De Zordur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Kendine uyulan, önder, halife, ordu komutanı, delil ve cemaate namaz kıldıran kimse gibi anlamlara gelen bu terim günümüzde ne yazık ki, sadece namaz kıldıran kimse kılıfına sokulduğunu belirten Alaköy İmamı Alirıza Aydın İmamlığın son zamanlarda memuriyet haline getirilmesinden yakındı.

 

\"İnsanlarla Birebir İlgilenme Şansınız Var\"
Sorularımızı yanıtlayan Köy imamı Alirıza Aydın, köyde imamlık mesleğini icra etmenin çok güzel yönleri olduğu gibi çok zor yönlerinin de olduğunu belirterek, \"Bu küçük köyde insanlara önderlik yapmak insanların manevi ihtiyaçlarını gidermek ve en önemlisi de insanlara islamı doğru bir şekilde ulaştırmak gerekir. Her işin kendine göre zor yönleri vardır. Köy imamlığının en zor yönü hayatınızın orayla sınırlı kalmasıdır ki, benim birkaç çocuğum var ve her biri ayrı okullarda okuyor. Ben ise buradayım. Güzellikleri ise havsı temizdir. Davanızı istediğiniz şekilde insanlara ulaştırabiliyorsunuz. İnsanlarla birebir ilgilenme şansınız var. Ayrıca küçük yerler olduğundan muhtaçlara yardımcı olabiliyorsunuz.\" dedi.

 

İmamlara çok iş düştüğünü belirten Aydın, \"Bir imam `sallabaşı al maaşı` mantığını kesinlikle taşımamalıdır. Çünkü onun bir davası vardır. O davaya hizmet için oradadır. Bir köyde İmam, muhtar ve öğretmenler üzerlerine düşeni yaparlarsa orası mutlaka güzel bir yere gelir. Yoksa memur mantığıyla herkes ben maaşıma bakarım. Derse orada işler karışır ve içinden çıkılmaz bir hal alır. Öte yandan özellikle imamların tüm köylülerle birebir ilgilenmek kaydıyla onları yetiştirmesi gerekir.\" ifadelerini kullandı.

 

\"En Büyük Derdimiz İnsanlara Nasıl Faydalı Olabilirim Endişesi Olmalıdır\"
Köyde yaz Kur`an kurslarıyla onlarca çocuğa Kur`an-ı Kerim öğretildiğine değinen imam Alirıza Aydın, \"Yaz aylarında Hamdolsun onlarca çocuğumuza Kur` an dersi veriyoruz kış aylarında ise orta yaşlı ve yaşlı vatandaşlarımıza kuran dersi ve çeşitli sohbetler veriyoruz. Bayanlara yönelik olarak da burada kursumuz var kursiyerimizde geldi. İnşallah büyük bir açığımızı da böyle kapatmış olacağız. Bizim burada en büyük derdimiz insanlara nasıl faydalı olabilirim endişesi olmalıdır.\" diye konuştu. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir