• DOLAR 32.506
  • EURO 34.889
  • ALTIN 2485.311
  • ...
Cizre`de Olaylı Gece
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK -Nur Mahallesinin ara sokaklarında bir araya gelen 20 kişi, İdil Caddesinde izinsiz gösteri yapmak istedi. Yoldan geçen araçların geçişine izin vermeyen gösterici grup daha sonra dört yol kavşağında bekleyen polis zırhlı aracına ses bombası ve havai fişeklerle saldırdı. Göstericilerin saldırdığı zırhlı araç olay yerinden uzaklaşınca göstericiler ara sokaklara dağıldı. İdil Caddesinde olaylar sona ererken Sur Mahallesinde de benzer görüntüler yaşandı.

Sur Mahallesinin ara sokaklarında bir araya gelen göstericiler uluslararası karayolu, şehirlerarası otobüs terminali önünde yolda araç lastikleri yakıp taş, odun ve çöp konteynerlerinden barikatlar kurup yolu trafiğe kapatmak istedi. Yolu kapatmak isteyen guruba müdahale etmek için olay yerine çok sayıda zırhlı araç ile polis sevk edildi. Olay yerine gelen polis zırhlı araçlarına göstericiler ara sokaklardan taş, molotof kokteyli, havai fişek ve ses bombaları ile saldırınca polis guruba gaz bombaları ile müdahale edip gurubu dağıtmaya çalıştı.

Polisin müdahalede yetersiz kalması üzerine olay yerine çok sayıda özel harekat timi sevk edildi. Polisin müdahalesi ile ara sokaklara kaçan göstericiler gecenin karanlığında faydalanarak izlerini kaybettirirken, göstericilerin yola koydukları barikatlar polisler tarafından yolun kenarına çekildikten sonra karayolu tekrar ulaşıma açıldı.

Polisle göstericiler arasındaki olaylar geç saatlere kadar devam etti.

İHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir