• DOLAR 32.591
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2511.246
  • ...
Bozdağ, Kılıçdaroğlu`nun `Sabotaj` İddiasını Yanıtladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bakan Bozdağ, "Adli ve idari soruşturma devam ediyor. Çalışmaların sonucuna göre, sağlıklı bir değerlendirme yapmak mümkün olabilir. Herkesin bu soruşturmaların sonucunu beklemesinde fayda var" dedi.

Bozdağ, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı`nın düzenlediği ``Uluslararası Hukuk ve Mukayeseli Hukuk Eğitim Programı`nın açılış töreninden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun, Afyonkarahisar`daki patlamanın nedeninin, uzaktan kumandalı bir bomba olduğuna yönelik yaptığı açıklamayı anımsatılması üzerine Bozdağ, bilgiye dayanmayan, tahmine dayalı her türlü değerlendirmelerin yanlış olacağını kaydetti.

Konuyla ilgili hem adli hem de idari soruşturmanın başlatıldığını anımsatan Bozdağ, "Şu anda uzmanlar, konuyla ilgili görevliler gerekli çalışmaları yürütüyorlar. Çalışmaların sonucuna göre, sağlıklı bir değerlendirme yapmak mümkün olabilir. Onun dışında söylenen her şey bir tahmindir, sorulardır. Bütün soruların cevabını, bu araştırmalardan sonra daha sağlıklı bir şekilde göreceğiz. Sayın Kılıçdaroğlu, böylesi elim, canımızı yakan, 25 evladımızı alan bir hadisenin üzerine konuşurken, dilerdim ki tahminler üzerine değil, doğru bilgiler üzerine konuşsun. Böylesi konularda tahminler üzerine spekülasyon yapmak fevkalade yanlıştır. Sayın Kılıçdaroğlu gerçi pek çok yanlışı bu günlerde doğru diye kendine göre yapıyor. Alıştık artık. Tahminlere dayalı konular üzerinden değerlendirme yapmayı doğru görmüyoruz. İdari ve adli soruşturma sonucunda sağlıklı bir değerlendirme yapmak mümkün olabilir. Herkesin bu soruşturmaların sonucunu beklemesinde fayda var" diye konuştu.

İHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir