• DOLAR 32.468
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2478.936
  • ...
İlk Ders `Bomba`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afyonkarahisar`da patlamanın meydana geldiği kışlanın yakınındaki Ataköy`de bulunan ilköğretim okulunda eğitime başlayan öğrenciler ilk derste, bombalar konusunda uyarıldı.

Kışla yakınındaki Ataköy`deki oturan 100 çocuk, Ataköy İlköğretim Okulu`nda birinci ve ana sınıflarında bugün derse başladı.

Okul Müdürü Birol Karabulut, eğitim öğretim yılının açılışı nedeniyle okul bahçesinde yaptığı konuşmada, velilere ve öğrencilere seslenerek 6 gün önce mühimmat deposunda yaşanan patlama nedeniyle uyardı.
Velilerden çocuklarını yakından takip etmelerini, oynadıkları şeyler hakkında mutlaka bilgi almalarını isteyen Karabulut, ``Çocuklar, bomba bularak, oyuncak sanarak oynayabilir. Çok dikkat edelim, sık sık uyaralım. Oynamasınlar, size haber versinler ve siz de polise bildirin. Konunun bugünlerde üzerinde durmazsanız çok acı sonuçlar yaşayabiliriz`` dedi.

Sınıf öğretmeni Özgün Aktürk de, çocuklara geçen hafta yaşanan olayı anımsatarak, ``Tehlike henüz bitmedi. Benzer kötü olayları Türkiye`de yaşadık. Çevrenizde gördüğünüz cisimleri, oyuncak sanarak sakın oynamayın, okula, eve götürmeyin. Bu tür cisimleri gördüğünüzde hemen uzaklaşın, ailenize ya da öğretmenlerinize bildirin`` diye konuştu.

Bu arada, patlamanın etkisiyle okulun pencere camlarının bazılarının kırık olduğu, sınıflarda temizlik çalışmalarının sürdüğü gözlendi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir